Çözüldü DXsetup.exe 0xc000012f hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yavdım_edin

Centipat
Daha fazla  
RAM
DDR3 Size: 4096 MBytes Channels : Dual DRAM Frequency 398.8 MHz
Ekran kartı
gt 730 4 gb
Anakart
intel g41
İşlemci
pentium e5200 2.50ghz
Ne zaman Metro 2033 Redux, Metro: Last Light Complete Edition ve GTA 4 oynamak istesem ve oyna tuşuna basarsam DirectX kuruluyor yazısından sonra DXsetup.exe bozuk görüntü hatası veriyor ve ardından ya uygulama açılıyor ya da açılmıyor. Bu hatayı çözmeyi defalarca denedim ancak bir türlü başaramadım.

Çözüm
@yavdım_edin Toplu olarak DLL indirip sistem dosyalarına attınız sanırım. Ne kadar dosya indirdiğinize bağlı olarak çözüm uzun sürebilir. Deneme-yanılma yapmanız gerekecek çünkü.

Hata mesajında aşağıda paylaşacağım konudaki dosyalardan biri gözüktüğü sürece hatada belirtilen dosyayı System32 ve SysWOW64 altından silip devam edin denemeye. En sonunda açılacaktır.

Bu konuda bulunmayan bir dosyaya denk gelirseniz o zaman o hata mesajının ekran görüntüsünü paylaşırsınız. Dosyaya göre yapmanız gerekeni size söylerim.
Merhaba,

1. hangi programdan veya oyundan bahsediyorsunuz?

2. sorundan önce bilgisayarda herhangi bir değişiklik yapılmış mıydı?

Yöntem 1:

İlk olarak, şu adımları izlemenizi ve DirectX tanılama aracını çalıştırmayı denemenizi öneririm:

A. Klavyede Windows tuşu + R'ye basın.

B. Tırnak işaretleri olmadan "DxDiag" yazın ve Enter'a basın.

C. Tüm sürücülerin dijital olarak imzalanıp imzalanmadığını kontrol etmeniz gerekip gerekmediği sorulduğunda Evet'e tıklayın.

D. Her sekmeye tıklayarak görüntü veya sesle ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Yöntem 2:

Ayrıca oyunu kaldırıp yeniden kurmanızı ve yardımcı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm:

A. Ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin ve ardından Ara'ya dokunun. (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gelin, fare işaretçisini aşağı hareket ettirin ve ardından Ara'yı tıklayın.)

B. Tırnak işaretleri olmadan "kaldır" yazın ve ardından Ayarlar'a dokunun veya tıklayın.

C. Program kaldır'a dokunun veya tıklayın.

D. Kaldırmak istediğiniz programları seçin ve ardından kaldır'a dokunun veya tıklayın.

Steam forumları için bağlantıya da başvurabilirsiniz:

(Microsoft moderatörü Rohit Siddegowda ) -alıntıdır

Ekran görüntüsü paylaşmanız mümkün mü?

1689155395721.png

Merhaba,

1. hangi programdan veya oyundan bahsediyorsunuz?

2. sorundan önce bilgisayarda herhangi bir değişiklik yapılmış mıydı?

Yöntem 1:

İlk olarak, şu adımları izlemenizi ve DirectX tanılama aracını çalıştırmayı denemenizi öneririm:

A. Klavyede Windows tuşu + R'ye basın.

B. Tırnak işaretleri olmadan "DxDiag" yazın ve Enter'a basın.

C. Tüm sürücülerin dijital olarak imzalanıp imzalanmadığını kontrol etmeniz gerekip gerekmediği sorulduğunda Evet'e tıklayın.

D. Her sekmeye tıklayarak görüntü veya sesle ilgili herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Yöntem 2:

Ayrıca oyunu kaldırıp yeniden kurmanızı ve yardımcı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm:

A. Ekranın sağ kenarından içeri doğru çekin ve ardından Ara'ya dokunun. (fare kullanıyorsanız, ekranın sağ üst köşesine gelin, fare işaretçisini aşağı hareket ettirin ve ardından Ara'yı tıklayın.)

B. Tırnak işaretleri olmadan "kaldır" yazın ve ardından Ayarlar'a dokunun veya tıklayın.

C. Program kaldır'a dokunun veya tıklayın.

D. Kaldırmak istediğiniz programları seçin ve ardından kaldır'a dokunun veya tıklayın.

Steam forumları için bağlantıya da başvurabilirsiniz:

(Microsoft moderatörü Rohit Siddegowda ) -alıntıdır

1. Metro: Last Light Complete Edition.
2.hayır bilgisayarımı bildim bileli böyle.

Doğru yerden sildiğinize eminsiniz değil mi? Dosyanın hem System32 hem de SysWOW64 altında olmadığına emin olun.

Bir de DXSETUP.exe için Process Monitor raporu oluşturun, öyle bakalım. Daha önce bozuk görüntü hatasını DXSETUP.exe'nin verdiğine denk gelmemiştim. Çözersek güzel olacak.

Doğru yerden sildiğinize eminsiniz değil mi? Dosyanın hem System32 hem de SysWOW64 altında olmadığına emin olun.

Bir de DXSETUP.exe için Process Monitor raporu oluşturun, öyle bakalım. Daha önce bozuk görüntü hatasını DXSETUP.exe'nin verdiğine denk gelmemiştim. Çözersek güzel olacak.

1689159812308.png

1.Dediğin gibi hem system32 den hemde sysWOW64 den sildim ardından aynı hatayı Xaudio2_0.dll den verdi söylediğin yöntemin aynısını onada yaptım şimdi ise xactengine3_1.dll hata veriyor aynısını nu dosyayada yapmalımıyım ?
2. Google Drive: Sign-in

@yavdım_edin Toplu olarak DLL indirip sistem dosyalarına attınız sanırım. Ne kadar dosya indirdiğinize bağlı olarak çözüm uzun sürebilir. Deneme-yanılma yapmanız gerekecek çünkü.

Hata mesajında aşağıda paylaşacağım konudaki dosyalardan biri gözüktüğü sürece hatada belirtilen dosyayı System32 ve SysWOW64 altından silip devam edin denemeye. En sonunda açılacaktır.

Bu konuda bulunmayan bir dosyaya denk gelirseniz o zaman o hata mesajının ekran görüntüsünü paylaşırsınız. Dosyaya göre yapmanız gerekeni size söylerim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı