Dynamic resolution scaling nedir?

Makaleler
1
Yer
Mordor
Daha fazla  
Meslek
Mühendis sayılır
Merhaba. Dynamic resolution scaling ve dynamic Super Resolution aynı şey mi? İsimleri farklı olduğundan emin olamadım. Star Wars Jedi: Fallen Order oynuyorum ve bu özelliği açtığım zaman FPS artışı ve sıcaklık düşüşü yaşıyorum. 75 FPS (vsyn-C) bu özelliği açınca 46 derecede çalışıyor kartım. Bu özellikleri falan kapattığım zaman 90 FPS'te 60'a çıkıyor sıcaklık.

Sistem.
Galax 2060.
3300X.
8x2 3000MHz RAM.

FPS'i sabitlenen değerde tutmak için dinamik olarak çözünürlüğü değiştiriyor. Gerekli bir özellik olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası.

Vsync kapattığım zaman baya bir artıyor değer. Şu video ya bir bakar mısınız. Benim monitörüm 75 hz. Fazlasına ihtiyaç duymuyorum o yüzden hep vsync açıp oynuyorum ama oyun zevkimi zedeliyorsa bu seçenek kapatırım herhalde. Açıp kapattığımda ne değişiyor çözemedim bir türlü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı