E-Devlet Üzerinden Üniversite Kayıt

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi geceler. E-Devlet'ten üniveristem için kayıt yaparken resimdeki uyarı gözüme çarptı. Tam olarak anlayamadım. Onaylayıp geçersem herhangi bir sorun çıkar mı? Bir diğeri ise okulumun açıklamasında "isteyen öğrencilere kontenjan dahilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. " Tarzında bir metin mevcut. E-Devlet üzerinden başvurumu yaparken"Hazılık Programına Yerleştirilme" kısmı, üniversite açıklamasını mı kastediyor acaba? Şimdiden teşekkürler.

(Uyarı) 1565913213153.png

(Hazırlık) 1565913217062.png

Hayır, orada YÖK'ün almış olduğu acı bir karar hakkında uyarıda bulunuyor. Bundan 3 sene önce YÖK, aynı seviyedeki (Lisans - Lisans ve Önlisans - Önlisans) örgün eğitimlerin aynı anda gerçekleştirilmesinin önüne geçti. Eğer kayıt işlemini tamamlamaya kalkarsa aktif olarak okuduğu eğitim kaydı silinip (yani öğrencilik hakkı düşürülüp) yeni okuluna öğrencilik hakkı tanımlanır. Sırf bu kararı bilmediğim için bu sene DGS'ye girip sıralama yapıp okuduğum bölümümün yanına bir Lisans programı daha ekleyecektim, ekleyemedim.

Ben de hazırlık okumak istemiyorum seçeneğini işaretledim ama e belge' de "hazırlık sınıfı tercihi : Evet" yazıyor. Sen de hazırlık istemiyorsan senin e belge'nde de aynısımı yazıyor?

Trabzon üniversitesi/ Halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümünü kazandım, hazırlık okumak yerine okulu okurken kurs vb ingilizceyi hallederim diye düşünüyordum ama bu sorun canımı sıktı, bugün okula gidip öğrenci işleri ile görüşeceğim.

Son düzenleme:
Tam da tahmin ettiğim gibi bölüm Türkçe. O seçenek bölümde hazırlık olunca düzgün çalışıyor bence.
ÖSYM'nin sitesinden tercih yaparken de o bölümde seçmeli hazırlık olduğunu söylüyordu. Üniversitenin sitesinde ise benim bölümümde 8 kişilik hazırlık kontenjanı olduğunu söylüyor.

Selam aleyküm ben e kayıt yaptırıyordu aklına kardeş sayisi takıldı , benim kardeşlerim mi yoksa annemin kardeş sayisi mi emin olamadim ayrıca okuyan tek ben varım ailede oraya 1 mi yazayım yoksa 0 mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20190816-084737.jpg
    Screenshot_20190816-084737.jpg
    174,9 KB · Görüntüleme: 306
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı