e-Devlet üzerinden yoklama ve askerlik tecili sonrası ne yapmalı?

Lokslaft

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
19 yaşına girdiğim zaman tecil olayının okul tarafından otomatik yapıldığını bilmeden e-Devlet üzerinden yoklama başvurusu yaptım ve ardından aile hekimine gittim o da beni hastaneye muayene için yönlendirdi.

Sonrasında okulun öğrenci işlerinden tecil için başvuru yapabileceğimi öğrendim ve askerlik şubesine üniversitem tarafından başvuru yapıldı, yaklaşık 2 saat geçtikten sonra e-Devlet üzerinden durumum tecilli olarak gözüküyordu.

Geçen gün sorguladığımda ise 7 ay içerisinde tüm işlemlerimi tamamlamam gerektiğini, hastaneye gitmem gerektiğini gördüm. Askerlik şubesini arayıp durumu izah edince, ben öğrenciyim tecil edilmişti askerliğim zaten deyince bana sen işlemlerini tamamlamamışsın hastane işlemlerini tamamla sonra bize öğrenci belgenle gel tecil edelim dediler. Sizce ben ne yapayım? Hastaneye gidip muayene olup askerlik şubesine mi gidiyim, yoksa yüz yüze askerlik şubesiyle mi görüşeyim bilgi alayım? Böyle bir durum yaşayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Siz resmen askerliğe gitmek için süreci başlatmışsınız, askere çağrılmanız normal. Tecil işlemini askerlik işlemlerine dokunmadan üniversite otomatik gerçekleştiriyor normalde dediğiniz gibi. Zaten şubeden de söylemişler, başlattığınız muayene işlemini tamamlatıp şubeye öğrenci belgenizle gittiğinizde tecilinizi gerçekleştireceklerdir.

Siz resmen askerliğe gitmek için süreci başlatmışsınız, askere çağrılmanız normal. Tecil işlemini askerlik işlemlerine dokunmadan üniversite otomatik gerçekleştiriyor normalde dediğiniz gibi. Zaten şubeden de söylemişler, başlattığınız muayene işlemini tamamlatıp şubeye öğrenci belgenizle gittiğinizde tecilinizi gerçekleştireceklerdir.

Öğrenci işlerinden aldığım mühürlü imzalı belge ile askerlik şubesine gidip beyanda bulunsam yine de muayeneye yönlendirirler mi yoksa tecil edilmiş olur muyum?

Muayeneye gitmesi gereken aday olarak adlandırılmışsınız. Eğer herhangi bir hekim veya sistem tarafından sağlık işlemleri eksik diye belgelendiyseniz tecili muayene işlemi tamamlanmadan kabul etmeyebilirler. Siz arayıp bu durumu sorun, sadece öğrenci belgem ile tecil ettirip ettiremeyeceğinizi öğrenin, dediğim gibi en kötü bir muayeneden geçip yine hallettirirsiniz tecilinizi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı