E-postalar ve hesaplar çalınıyor

Çağlar Bey

Decapat
Daha fazla  
Pazar gununden itibaren e-postam ve buna baglı Epic Games, TikTok hesabima falan durmadan onay kodu geliyor ve caliniyor. Hesaplarin epostaları degismis oluyor. E-posta hesabimin ve calinan platformdaki hesaplarimi destege ulasarak aldim ve sifrelerini degistim fakat aradan birkac gun gecti ve bu sefer diger e-postamla iki e-postama da erisip baska e-postalara mail atmislar. Discord hesabima erisip calmislar erisim saglayamiyorum. Epostama Amerika, Endonezya gibi farkli farkli ulkelerden supheli giris uyarisi geliyor. Az once e-postamda verilen izinlerde Mozilla Thunderbird diye bir şey buldum ve izni kaldırdım. ChatGPT'ye de sordum ve bana keylogger olabilecegini soyledi cunku sifremi defalarca degistim ama yine de eriştiler. Bilgisayarda onemli dosyalar var. Onlari harici USB veya hard diske aktardim ama USB ve hard diske de bulaştımı diye şupheleniyorum. Bunun bilgisayarima gelme sebebini de bir arkadasimin crackli bakim ve antivirus programlari indirmesine dayandiriyorum, tabii benim aklima gelen bu. Simdi ne yapmaliyim, gercekten keylogger var mı, varsa nasıl silecegim, harici harddiskime bulasmis midir, hesaplarimi nasıl kurtaracagim? Acil yardimlarinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Muhtemelen keylogger yemişsin. Malwarebytes ile tarama yap. Virüs silindikten sonra hesapların şifrelerini tekrar değiştir. 2FA kullanmaya özen göster.

Security kısmından indirebilirsin.

Muhtemelen keylogger yemişsin. Malwarebytes ile tarama yap. Virüs silindikten sonra hesapların şifrelerini tekrar değiştir. 2FA kullanmaya özen göster.

Security kısmından indirebilirsin.

Hocam Malwarebytes'dan taradım 10 farklı dosya yakaladı trojan vs. diye. Windows da birkac tane dosya buldu. Bayağı bir tarama yaptim Malwarebytes'dan, bir bucuk saat suren derin bir tarama da yaptim ama sorun cikmadi. Harici hard diskimi de tarattim onda da sorun cikmadi. Ama ne olur ne olmaz format atarim bilgisayara muhtemelen ama PC'deki yüklübolan her şeyi yedeklesemmi silsemmi bilemedim. Yedeklersem neler yapacağımı biliyorsan yazabilir misin?(virus falan var midir diye)

Malwarebytes'in bulduğu dosyaları sildin mi? Onları sil ardından en garanti yöntem sıfırdan format atman olacaktır. Mümkünse farklı bir bilgisayardan ISO dosyası indirerek yap. Yedeklemeni önermem umarım önemli şeyler yoktur.

Tehdidi engelle dedim, içinde fotoğraflar vardı onu harici hard diske aktardim ama içinde var mıdır diye şupheleniyorum. Az önce de iPhone telefonuma Apple hesabina giriş talebi izni geldi Frankfurt'tan, şu an ne yapmaliyim yardimci olursan sevinirim.

Tehdidi engelle dedim, içinde fotoğraflar vardı onu harici hard diske aktardim ama içinde var mıdır diye şupheleniyorum. Az önce de iPhone telefonuma Apple hesabina giriş talebi izni geldi Frankfurt'tan, şu an ne yapmaliyim yardimci olursan sevinirim.
Yukarı belirttiğim gibi, temiz bir format ardından tüm hesapların şifrelerini değiştirip 2FA açmak. Şifre yöneticisi ve 2FA önemli bir unsur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı