Sürekli hesaplar çalınıyor

Tamerardase

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Geforce RTX 4060ti/Asus A620mh/AMD Ryzen 5 8400F
Çoğu hesabımın maili aynı ve şifresi benzerdi. Sürekli mailimde kurtarma mailleri buluyorum (örneğin: Steam'den gelen Rusça kurtarma mailleri) ve ben ne oldugunu anlamadan hesabım bir Rus mailine ait oluyor. Bunu Instagram Epic ve Steam'de yaşadım belki fark etmediklerim vardır, ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayara format atmanızı ardından hesaplarınızın şifresini zor bir şifre ile değiştirip, hesaplara 2 aşamalı doğrulamayı aktif etmenizi öneririm. Format atma imkanınız yok ise iyi bir antivirüse tam tarama yaptırtın.

Bendede durum böyleydi öncelikle mail instagram Outlook Steam gibi kritik siteler için; internette (random passcode generator diye aratırsan bulursun) 25 haneli her biri için rastgele şifreler kullanıyorum ve bütün hesaplarım 2 adımlı doğrulamaya Google Authenticator ile bağlı ordan hızlıca giriyorum ayrıca birley olursa diye telefon numaram ve mailde 2 adımlı doğrulamaya ekli. Bu random şifrelerin olduğu txt dosyasınında bir örneği telefonda bir örneğide drivede var.

2 kere çalınan mailim 2 senedir sağlam.

İki aşamalı doğrulamayı kullan bu durumları tekrardan yaşamak istemiyorsan 2FA şart. Guard'ı aktif et SMS onayı gönderilsin özellikle mailler doğrulanmış olsun doğrulanmamış bir mail o hesapta durmasın zaten.

PC ne format atarken tüm sürücülerini biçimlendirerek formatla düz formata atarsan virüs yedeklenene dosyalarda olabilir veya bulutda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı