E-Spor Bir Spor mu, Yoksa Bir Saçmalık mı?

Spor olması için illa koşmak veya zıplamak gerekmiyor. Silah atma da spor sayılıyor okçuluk da. Bu da elektronik ortamın sporu. Ayrıca olimpiyatlara bile girdiğine göre net şekilde bir spor dalıdır. Takım oyunu, antrenman, profesyonelleşme, para kazanma gibi her türlü kapsamı da sağlıyor.

Espor spor falan değil oynayanların fiziklerine bakarsan anlarsın. Ama saçmalık da değil bundan para kazanan çok insan var.
Spor sadece fiziksel aktiviteler değildir. Örneğin satranç da bir spordur. Fakat e-sporu nedense bende spor olarak göremiyorum. Oyunlar benim için bir eğlence aracından başka bir şey değil. Fakat her halükârda e-spor, bir spor dalı olarak kabul ediliyor.

Satranç spor falan değil spor için hareket olması lazım. Yani kusura bakma da iskambil de spor okeyde spor o zaman. Kahvedeki dayıların hepsi de milli sporcu.

E-sporu oyun olarak saymıyorum. Pubg'de fatihe de kastım, CS'de keleşe de kastım(zor olmasa bile), valorantta diaya da kastım.

Aynı zamanda teakwondo ve boks ile lisanslı olarak ilgilendim ve ilgilenmeye devam de ediyorum. Gerçekten bir spor yapan, yarışmalara giden birisi olarak bana hiçbir şekilde spor olarak gelmiyor.

Sadece izlenmesi yüksek bir youtube kanalının ekip toplanıp video çekmesi gibi.

Nasıl NDNG ekibi GTA 5'de yarışma için toplanıyordu, e-sporda bunun dünya çapında izlenen hali gibi.

Ama turnuvalarında sağlam para dönüyor.

Ama turnuvalarında sağlam para dönüyor.
Tüm dünyadan izleyicisi var noramldir. Futbolun da seyircisi olduğu için milyon eurolar dönüyor. İzleyici olmasa bir kuruş harcamaz kimse

Arz talep oluşuyor normaldir o paralar. Ben spor olarak saymıyorum ama kesinlikle oraya da bir el atmamız gerekiyor. Xantares harici adamakıllı bir elin parmağını geçecek adamımız yok dünyada.

Ben de spor olarak saymıyorum orası ayrı. Bu kadar rekabetçi oyun tutkunu bir ülkede de gerçekten herkes mi kolsuz olur ya

Ben de spor olarak saymıyorum orası ayrı. Bu kadar rekabetçi oyun tutkunu bir ülkede de gerçekten herkes mi kolsuz olur ya
Koskoca 80 milyonluk ülkeden 10 kişilik bir tane takım çıkaramıyoruz üst düzey mücadele edebilecek. Diyecek söz yok hocam. Geri kalmak müstehak bize.

Hocam fiziksel olarak kendine bakma veya sağlıksız olarak beslenme kişinin kendisine yaptığı bir olay yoksa e-spor ile uğraşıp güzel vücudu olanlarda vardı örneğin pashabiceps.

Yani bu adam istese e-spor ile uğraşırken spor yapmayabilirdi fakat yapmayı seçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…