E-Sporcu vs Futbol

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bildiğimiz gibi her ikisi de birer oyun türünün mesleklerinden.

Ama bir kıyaslayalım sohbet edelim istiyorum.

E-spor mesleğinin amacı bilgisayar oyunlarının kariyeri, takımını en profesyonel bilgisayar oyun takımı yapıp zirvelere ulaşmak ve zorlu rakiplerle heyecan dolu rekabetler. Tabii ki sırf oyun oynuyorum deyip katılmak değil bunun lise de ve üniversitede eğitimini almak gerekiyor.

Futbolcu ise spor yapar, çok koşar, gol almak, kazanmak için çaba verir.

Bu mesleklerin her ikisi de para kazandırıyor, ama kıyaslamak bence güzel fikir olur. Kim daha çok emek veriyor veya kim ülkeye daha çok faydalı hadi tartışalım.

E-spor spor değildir. Ülkeye bir getirisi olmaz daha çok teknoloji devlerine fayda sağlar ve oyun şirketlerine.

Dostum maalesef senle aynı fikirde değilim. Türkiye'nin adının duyulması için her türlü çabayı destekliyorum. Ayrıca CS:GO turnuvasında Türkiye'nin birince olup Türk Bayrağını açmaları beni fazlasıyla gururlandırdı, belki senin için önemli bir olay olmayabilir fakat, emin olabilirsin rekabetçi oyun ağırlıklı oyuncular için önemli bir olay. :) E-spor spor değildir diye düşünebilirsin tabii ki bu senin düşüncen ama, Ben Bandırma On Yedi eylül Üniversitesinde okuyorum ve şu an okulumuzda E-spor ekonomisinden tut E-spor'da sağlığa kadar birçok tez yazılıyor. Hatta okulda bir Espor veri merkezi bile açıldı. (bayağı da kapsamlı bir merkez.)

Merak ettiğim bir şey var ülkemizin oyun şirketleri devlete para kazandırıyor mu onu merak ettim.

Misal veriyorum bir iş kursan veya yapsan, düşüncen devlete para kazandırmak mı olurdu? Tabi ki belli bir kapsamda kazandırıyor. Gelir vergisi stopaj gibi gibi birçok vergimiz var. :)

Dostum maalesef senle aynı fikirde değilim. Türkiye'nin adının duyulması için her türlü çabayı destekliyorum. Ayrıca CS:GO turnuvasında Türkiye'nin birince olup Türk Bayrağını açmaları beni fazlasıyla gururlandırdı, Belki senin için önemli bir olay olmayabilir fakat, emin olabilirsin rekabetçi oyun ağırlıklı oyuncular için önemli bir olay. :) E-spor spor değildir diye düşünebilirsin tabi ki bu senin düşüncen ama, Ben Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesinde okuyorum ve şuan okulumuzda E-spor ekonomisinden tut E-spor'da sağlığa kadar bir çok tez yazılıyor. Hatta okulda bir Espor veri merkezi bile açıldı. (Baya da kapsamlı bir merkez.)
Öncelikle sporun ne olduğunu ve kime sporcu denildiğine bakarsanız e-sporun spor kavramına dahil olmadığını anlarsınız ve satranç gibi eski bir masa oyununun bile spor adı altına girebilmesi bile çok sancılı bir süreç geçirmesine rağmen bu gün bile satrancın spor sayılmadığından bahsediliyor. Türkiye'nin adının duyulmasını bu tarz saçma "e-spor" denilen oluşum yerine teknoloji, sağlık, bilim gibi daha yapıcı ve önemli olan gelişmeler ile gündeme gelmesini isterim mesela bu pandemi sürecinde iki Türk bilim insanımızın yaptıkları aşı çalışmaları sayesinde adlarının anılması gibi.

Öncelikle sporun ne olduğunu ve kime sporcu denildiğine bakarsanız e-sporun spor kavramına dahil olmadığını anlarsınız ve satranç gibi eski bir masa oyununun bile spor adı altına girebilmesi bile çok sancılı bir süreç geçirmesine rağmen bu gün bile satrancın spor sayılmadığından bahsediliyor. Türkiye'nin adının duyulmasını bu tarz saçma "e-spor" denilen oluşum yerine teknoloji, sağlık, bilim gibi daha yapıcı ve önemli olan gelişmeler ile gündeme gelmesini isterim mesela bu pandemi sürecinde iki Türk bilim insanımızın yaptıkları aşı çalışmaları sayesinde adlarının anılması gibi.
İnsanların ilgi alanları sende taktir edeceğin gibi kimseyi ilgilendirmez. İnsanlar bu sporu veya oyunu izlemekte zevk alıyorsa, bu spor veya oyunla ilgilenenler finansal olarak mutlularsa ve izleyenler bundan gurur duyuyorsa bunun kime zararı var ki? ''Bu spor değil!'' demek kime ne kazandırıyor yada kaybettiriyor anlamış değilim. İnsanlar spor diyorsa bırakalım spor olsun. Diğer spor branşları bundan etkilenmiyor ki. Bu durum bana biraz karşıt olmak için karşı olan insanların kendilerini tatmin etmek amaçlı eleştirileri gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı