E-Sporcu vs Futbol

E-sporda da ülkemizi temsil edenler oldu.

Holiganlar da gelmiş. 😀 Ronaldo'nun versen eline AWP'yi Woxic'i vuramaz demekle eşdüzey bir düşünce(!) olmuş. E nereye gitti o zaman Ronaldo'nun başarısı? Sporcular farklı alana sahip olabiliyormuş demek ki. Futbolun ekmeğini sanki ülkemizdeki evde TV izleyen dayılar yiyor, yararlıymış. 😀

E-sporcuların futbolculardan fazla para kazananı vardır elbet. Bu yapılan işin boş olmadığını gösterir. Fayda sağlayan kişilerden çok baronların ekmeğine yağ süren şakşakçılarını görmekteyim ben. 🙂

90dk hiçbir kazanç sağlamayıp maç izlerken sıkıntı yok ancak bilgisayar monitöründe; oyun oynayıp, eğlenip, para kazanmayı sağlıksız buluyorsunuz. Eminim E-sporcuların kullandıkları monitörler televizyonunuzdan pahalıdır.

Futbolculardan bahsedip, E-spor bölümünden de küçük çocuklardan bahsetmek nasıl bir kafa yapısı? Kişi kendinden bilir işi, herkes sizin gibi hayatına engel olacak derecede bilgisayar oynamıyor. Maddi kazanç ve fayda sağlayanlar da var.

Biraz düşünebilirsek bunu aşabiliriz belki. Messi'yi oturtsan bilgisayar başına, Kennys ile atacağı 1000 raundluk maçtan kaçını kazanabilir sence? Nasıl Messi'ye sporcu değil diyen biri ahmaklık etmiş olursa tersini düşünen biri de aynısını yapmış olur. Demek ki yeteneğin de zekadaki gibi farklılıkları olabiliyormuş.

Buna yorum yapmaya gerek yok. 😀

Para harici bir kazanım yoksa bu bana göre boş bir iştir. Ayrıca maç izlemekle değil Futbol oynamakla kıyaslıyoruz onu unuttunuz galiba. Adamların monitörünün televizyonumdan pahalı olmasını yazmanızda bir diğer yazdıklarınız kadar mantıksız.

E-spor için kimse başka bir ülkeye izlemek için gitmez ama futbola gider. Futbol iyidir. Bu sezon benim için daha da iyi olacak. Çünkü şampiyon olacağız.

Bir de eve arkadaşını davet edip gel E-spor maçı izleyelim mi diyeceksin? Şu anlık E-spor pek tercih edilmiyor diyeyim.

İkisinde de bir ufak ilerleme kaydetmiş biri olarak söyleyeyim;
Futbol bana daha keyifli geliyor, çok koşan hoplayan bir kişiyim. O yüzden o stadın verdiği heyecan her şeyden daha güzel geliyor bana.

Sanal sporda keyifli lakin ben futbol derim.

Güldürmeyin insanı futboldan ekmek yiyen 100 kişi varsa e-spordan 10 kişi yoktur. Ayrıca sırf düşüncenize göre yorumumu yönlendirmeniz komik çünkü küçük çocuk futbolda oynayabilir fiziksel ve psikolojik yararları vardır. Küçük bir çocuk futbolcu olmak istese ve bunun üzerine çalışsa bunun ona getireceği çok şey vardır ama "e-spor"un yoktur. Günde 2 saat oynayarak e-sporcu olunması imkansızdır ama futbolcu gayet olunabilir.
Komik olan şey aileniz tarafınızdan beyninize işlenmiş kalıplara bağlı kalıp tarafsız olarak yorum yapamamanız. Siz bilgisayarı hayatınıza yerleştirince ailenizden böyle uyarı almanız düşünce yapınızı etkilemiş belli ki. İkisinin de zararı ve faydası vardır elbette. Ancak bilgisayar herkes için "zararlı bir alışkanlık"tan ibaret değildir, dozunda iyidir. Stres atıp çıkılabilir, psikolojik fayda sağlar. Dil bile geliştirilebilir.

Küçük çocuk prof. olmayacaksa oynayacağı futbol kişiye ne gibi fayda getirir peki? Ben de halısahaya gidiyorum bir faydasını göremedim, söyle de öğreneyim. 😀

Maç çıkışında öldürülen da bahsedebilirsin, çıkan kavgalardan? Futbolun bağımlılığı daha zararlı demek. İki sporun da faydaları ve zararları olduğunu kabullenmek lazım.

Futboldaki rağbetin daha fazla olmasının sebebi sendeki gibi kalıpları değiştirmenin zor olması; imkansız değil elbet, yıkılır bir gün.

Komik olan şey aileniz tarafınızdan beyninize işlenmiş kalıplara bağlı kalıp tarafsız olarak yorum yapamamanız. Siz bilgisayarı hayatınıza yerleştirince ailenizden böyle uyarı almanız düşünce yapınızı etkilemiş belli ki. İkisinin de zararı ve faydası vardır elbette. Ancak bilgisayar herkes için "zararlı bir alışkanlık"tan ibaret değildir, dozunda iyidir. Stres atıp çıkılabilir, psikolojik fayda sağlar. Dil bile geliştirilebilir.

Küçük çocuk prof. olmayacaksa oynayacağı futbol kişiye ne gibi fayda getirir peki? Ben de halı sahaya gidiyorum bir faydasını göremedim, söyle de öğreneyim. 😀

Maç çıkışında öldürülen da bahsedebilirsin, çıkan kavgalardan? Futbolun bağımlılığı daha zararlı demek. İki sporun da faydaları ve zararları olduğunu kabullenmek lazım.

Futboldaki rağbetin daha fazla olmasının sebebi sendeki gibi kalıpları değiştirmenin zor olması; imkansız değil elbet, yıkılır bir gün.
İnsanları ötekileştirme, hakkımda hiçbir şey bilmiyorsun ama atıp tutuyorsun. Konuyu başka yerlere çekiyorsun, konu oyunlar değil konu e-spor ve evet oyunların çok ciddi katkıları vardır.

Futbolu ölümüne sevdiğimi çok müthiş bir şey olduğunu söylemedim ama e-spor denen şeye oranla çok daha fazla yararı var.

Tekrar söylüyorum kendi kafanda kurgulamışsın insanları, hakkımda hiçbir şey bilmeden konuşuyorsun.

E-sporda da ülkemizi temsil edenler oldu.

Holiganlar da gelmiş. 😀 Ronaldo'nun versen eline AWP'yi Woxic'i vuramaz demekle eşdüzey bir düşünce(!) olmuş. E nereye gitti o zaman Ronaldo'nun başarısı? Sporcular farklı alana sahip olabiliyormuş demek ki. Futbolun ekmeğini sanki ülkemizdeki evde TV izleyen dayılar yiyor, yararlıymış. 😀

E-sporcuların futbolculardan fazla para kazananı vardır elbet. Bu yapılan işin boş olmadığını gösterir. Fayda sağlayan kişilerden çok baronların ekmeğine yağ süren şakşakçılarını görmekteyim ben. 🙂

90dk hiçbir kazanç sağlamayıp maç izlerken sıkıntı yok ancak bilgisayar monitöründe; oyun oynayıp, eğlenip, para kazanmayı sağlıksız buluyorsunuz. Eminim E-sporcuların kullandıkları monitörler televizyonunuzdan pahalıdır.

Futbolculardan bahsedip, E-spor bölümünden de küçük çocuklardan bahsetmek nasıl bir kafa yapısı? Kişi kendinden bilir işi, herkes sizin gibi hayatına engel olacak derecede bilgisayar oynamıyor. Maddi kazanç ve fayda sağlayanlar da var.

Biraz düşünebilirsek bunu aşabiliriz belki. Messi'yi oturtsan bilgisayar başına, Kennys ile atacağı 1000 raundluk maçtan kaçını kazanabilir sence? Nasıl Messi'ye sporcu değil diyen biri ahmaklık etmiş olursa tersini düşünen biri de aynısını yapmış olur. Demek ki yeteneğin de zekadaki gibi farklılıkları olabiliyormuş.

Buna yorum yapmaya gerek yok . 😀
Neden bir e-sporcu kariyeri bittikten sonra kazandığı para onun hayatını idare etmesine yetecek mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı