18 yasindan kucuk olmaniz tabi ki sorun cikarir.Merhaba, bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorum fakat bunun için şirket kurmam zorunlu mu? Yaşım 18'den küçük, bu süreçte bir sorunla karşılaşır mıyım yaşımdan dolayı?
Ne tür sorunlar çıkartır?
Yani ne satarsam/ne kadara satarsam satayım IBAN'dan ödeme alırsam şirkete gerek yok mu?
18 yasindan kucuk olmaniz tabii ki sorun cikarir.
Eğer IBAN'a ödeme alırsanız gerekmez ama POS ile satış yapacaksanız şahıs şirketi zorunlu. Fakat onu da Papara POS ile çözebilirsiniz. Her şeye çözüm vardır.
IBAN'a ödeme alırsanız ve bunada fatura kesmezseniz bir pazaryerinde satış yapamazsınız.
Ayrıyeten IBAN'a ödeme alırsanız bunada fiş kesmezseniz vergi kaçakçılığından suçlanırsınız.
Ne tür sorunlar çıkartır?
Yani ne satarsam/ne kadara satarsam satayım IBAN'dan ödeme alırsam şirkete gerek yok mu?
fatura/fiş kesme işlemi nasıl oluyor?
Sizin soruyu ne açıdan sorduğunuza bağlı. Ben siteden ödeme alabilir miyim sorunuza cevap verdim. Onun dışında Türkiye'deki her ticari faaliyette şirket kurup vergi ödemekle yükümlüsünüz.Yani ne satarsam/ne kadara satarsam satayım IBAN'dan ödeme alırsam şirkete gerek yok mu?
Sizin soruyu ne açıdan sorduğunuza bağlı. Ben siteden ödeme alabilir miyim sorunuza cevap verdim. Onun dışında Türkiye'deki her ticari faaliyette şirket kurup vergi ödemekle yükümlüsünüz.
Bunu muhasebe ile görüşmen daha doğru olur biz internet satişlarimizda e faturayı muhasebecimize kestiriyorum onun dışında aylık gelirine bağlı basit usul ya da gelir olarak bir vergi levhası çıkarman gerekiyor. Basıt usulde olursan satış fişini genelde muhsaebecin senin için hazırlatıyor elle dolduruyorsunuz onu eğer gelirde olursanız da bir yazarkasa POS cihazı gerekiyor oradan nakit satış fişi verebiliyorsunuz.
E-ticaret yapmayı planladiysaniz eğer bir muhasebeci ile görüşmenizi öneririm. Ki bu durumlarda aylık muhasebe ücretiniz de olacak bunları hep gider olarak düşünmeniz sermayenizi düzgün kullanmanız gerekli.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.