Merhaba ! E-Yooso A68 için kendi çapımda incelemesini ve modlamasını yaptım.
SATIN ALMA SÜRECİ
SATIN ALMA SÜRECİ
- 3 TEMMUZ 2024 tarihinde Aliexpress üzerinden 430TL'ye satın aldım ve 13. gün PTT'den kargomu aldım.
- E-yooso A68 düşük profil RGB klavye
- 5 adet yedek kırmızı switch
- Dirsekli Type-c kablo
- Keycaps ve switch çıkarıcı aparat
- Klavyenin keycapslerini ve plakasını kolaylıkla demonte ettim. Switchlerin çıkarmaya gerek duymadım.
- Kasanın içine, kutunun içindeki klavyeyi saran ince köpük poşetini çift katman olarak koydum. Plastik kolonlara hafif bastırıp örtüyü yırtarak kolonların içinden geçmesini sağladım.
- PCB üzerine badana bandını çift kat yapıştırdım. (Type-c giriş kısmı ve siyah kare şeklindeki devrenin olduğu iki ufak yeri makasla kestim)
- Boşluk tuşunun altına da 4-5 kat bant yapıştırdım. Artık daha tok bir sesi var.
- Sonrasında klavyeyi tekrar monte ettim.
- Ses testi yapacak ortamım yoktu bu yüzden öncesi sonrası testini yapmadım. Çok büyük bir fark olmadı ama biraz daha sesi toklaştı. Zaten low profile olması ve diğer klavyelerdeki gibi sesin kasa içerisinde kalmasını sağlayacak bir yapısı olmadığından kutu içerisinde yapılan mod için çok büyük etki beklememek lazım diye düşünüyorum. Yağlamak iyi olabilir.
- Tavsiye eder miyim ? Evet. Eğer 20dk vaktiniz ve elinizde malzemeleriniz varsa tavsiye ederim.
- Malzemeler: Badana bandı (30tl), yıldız tornavida, makas ve bıçak (kutudan taşmaması için fazlalık köpüğü kesme amacıyla) ve son olarak kutunun içinden çıkan ince plastik köpük poşet veya uygun gördüğünüz köpük veya pamuk.