İnceleme E-yooso Z686 inceleme ve modlama

• Konuyu başlatan Gerek
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4.301
Klavyeyi AliExpress üzerinden aldım, ucuz ve hotswappable olması klavyenin artı yönleri. Ayrıca kırmızı, dustproof (kutulu olanlardan) Huano Switch'ler ile geliyor; Switch'leri değiştirmeyecekseniz bile kötü değil diyebilirim. Fabrika çıkışı olduğundan ötürü sanırsam Switch'leri ilk kez çıkarmak epey zordu, birçok Switch'in üst kısmı yamuldu veya klipsleri kırıldı, çıkarırken daha dikkatli olmakta fayda var. Klavye RGB aydınlatmaya sahip, PBT (standart sert plastik) çift kat tuşları da ışığın geçmesine olanak sağlıyor. %65 bir klavye, çalışma alanınız darsa işinize yarayabilir, kablosu da çıkarılabiliyor.
Genel anlamda fiyat performans bir klavye ancak swithclerin yay sesi ve sürtünme sesi gibi sorunları var.
Kutu içerisinde kablo, Switch ve tuş sökme aparatları, 5 tane yedek Switch ve kullanma kılavuzu bulunuyor, %65 bir klavye olduğu için bazı tuşları FN ile kombine ederek kullanmanız gerek.
Modlama kısmına gelirsek, ses yalıtımı için klavyeyle gelen polietilen köpüğü kullandım (bundan daha iyi alternatifler de var):

IMG20231031201535.jpg

PCB'nin altına da 3 kat maskeleme bandı çektim.

IMG20231031205235.jpg

Ve sonuca şaşırdım gerçekten, sesin bu kadar değişeceğini düşünmüyordum.
Kullandığım Switch'ler ise ktt kang white V3 modeli, klavye Outemu soketlere sahip olduğundan ötürü Switch konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip olmuyorsunuz yine de birçok güzel Switch de var burada kullandığım gibi. Klavyenin son hali tok bir sese sahip, ne yazık ki sesi kaydedemiyorum ancak klavyenin içi dolduğundan ötürü yankı gibi bir problem yok diyebilirim.

IMG20231031210951.jpg

IMG20231031212053.jpg

IMG20231031232009.jpg

Son düzenleme:
Hocam hala kullaniyor musunuz gecikme var mi bastiginiz tus aninda gidiyor mu veya herhangi baska bir sorun oldu mu?

Bu şekilde bir problem yaşadım ama klavye ile mi ilgili tam da emin değilim, sadece Valorant oynarken bas konuş tuşunda delay oluyordu. Problemin kaynağı klavye de olabilir ancak diğer zamanlarda bu tarz bir sorun yaşamadım. Bir iki switch bozuldu onları da kolayca degiştirebiliyorum zaten.
Ekstra olarak klavye 125Hz (8ms) görece düşük ama bunun farkını anlamak imkansız gibi, ben bir sorun yaşamadım o konuda da.

Klavyeyi AliExpress üzerinden aldım, ucuz ve hotswappable olması klavyenin artı yönleri. Ayrıca kırmızı, dustproof (kutulu olanlardan) Huano Switch'ler ile geliyor; Switch'leri değiştirmeyecekseniz bile kötü değil diyebilirim. Fabrika çıkışı olduğundan ötürü sanırsam Switch'leri ilk kez çıkarmak epey zordu, birçok Switch'in üst kısmı yamuldu veya klipsleri kırıldı, çıkarırken daha dikkatli olmakta fayda var. Klavye RGB aydınlatmaya sahip, PBT (standart sert plastik) çift kat tuşları da ışığın geçmesine olanak sağlıyor. %65 bir klavye, çalışma alanınız darsa işinize yarayabilir, kablosu da çıkarılabiliyor.
Genel anlamda fiyat performans bir klavye ancak swithclerin yay sesi ve sürtünme sesi gibi sorunları var.
Kutu içerisinde kablo, switch ve tuş sökme aparatları, 5 tane yedek switch ve kullanma kılavuzu bulunuyor, %65 bir klavye olduğu için bazı tuşları FN ile kombine ederek kullanmanız gerek.
Modlama kısmına gelirsek, ses yalıtımı için klavyeyle gelen polietilen köpüğü kullandım (bundan daha iyi alternatifler de var):

Eki Görüntüle 1998462

PCB'nin altına da 3 kat maskeleme bandı çektim.

Eki Görüntüle 1998461

Ve sonuca şaşırdım gerçekten, sesin bu kadar değişeceğini düşünmüyordum.
Kullandığım Switch'ler ise ktt kang white V3 modeli, klavye Outemu soketlere sahip olduğundan ötürü switch konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip olmuyorsunuz yine de birçok güzel switch de var burada kullandığım gibi. Klavyenin son hali tok bir sese sahip, ne yazık ki sesi kaydedemiyorum ancak klavyenin içi dolduğundan ötürü yankı gibi bir problem yok diyebilirim.

Eki Görüntüle 1998448

Eki Görüntüle 1998447

Eki Görüntüle 1998464

Bende Z11 aldım yarın gelecek, alan herkes modluyor. Sizce gerekli mi? Uğraşmama değer mi? Zarar vermekten korkuyorum.

Bende Z11 aldım yarın gelecek, alan herkes modluyor. Sizce gerekli mi? Uğraşmama değer mi? Zarar vermekten korkuyorum.

Birkaç aydır düzenli kullanıyorum modlamadan kaynaklı bir sorun yaşamadım. Yaparken zarar vermediğin sürece sorun olmaz (bilindik modlarda).
ha olmazsa olmaz değil tabii ki, zaten çok ciddi klavyeler de değil bunlar. Biraz hobi biraz da tercih. Ben modlu hâlini daha çok seviyorum.

Hocam bende kullanım kılavuzu çıkmadı ve müzik değiştirmeyi hangi tuşla yapacağımı bilmiyorum kısayoldan.

@Gerek hocam şu an klavye iki klavyemde geldi, ana klavyem Z686 diğeri Z87. Z686'nın switchlerini sökmeye çalışıyorum fakat üstte kalan tırnak direkt içeri kıvrılıyor veya kırılıyor tam bilemiyorum. Neyse bir de Z87'ninkini deneyeyim dedim. Çok kolay şekilde tırnaklara hafif basınca bile çıkıyor. Fakat bu red switch Z686'de çekiyorum. Çekiyorum gelmiyor. Yani daha zorlasam üst kısmındaki şeffaf plastiği kıracağım. Hafif esnedi bile o şeffaf plastik. Acaba nasıl çıkarabilirim bu switchleri?

Edit: kapalı parantez, üstünde end yazan tuş çalışmıyor da o yüzden sökmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
@Gerek hocam şu an klavye iki klavyemde geldi, ana klavyem Z686 diğeri Z87. Z686'nın switchlerini sökmeye çalışıyorum fakat üstte kalan tırnak direkt içeri kıvrılıyor veya kırılıyor tam bilemiyorum. Neyse bir de Z87'ninkini deneyeyim dedim. Çok kolay şekilde tırnaklara hafif basınca bile çıkıyor. Fakat bu red switch Z686'de çekiyorum. Çekiyorum gelmiyor. Yani daha zorlasam üst kısmındaki şeffaf plastiği kıracağım. Hafif esnedi bile o şeffaf plastik. Acaba nasıl çıkarabilirim bu switchleri?

Edit: Kapalı parantez, üstünde end yazan tuş çalışmıyor da o yüzden sökmeye çalışıyorum.

Kesinlikle katılıyorum konuda yazmamış olabilirim pek hatırlamıyorum ama kendisiyle gelen switchleri çıkarmak çok zordu. Ben de bazı switchleri kırmak veya yamultmak zorunda kaldım. Direkt bir önerim yok ama eğer zaten yamulduysa ince uçlu bir alet ile swithchleri köşelerinden kaldırmayı deneyebilirsiniz. Tırnak yamulduysa tutunamaz zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı