E2160 ve 4GB sisteme yükseltme tavsiyesi

KnP2

Hectopat
Merhaba dostlar, ben 19 yaşındaki bir kardeşinizim. Geçici olarak elimdeki bilgisayarın performansını güncellemek istiyorum. Ekran kartını, RAM'i falan değiştirmek istiyorum fakat hangisi bu sisteme uygun olur pek bir fikrim yok. Yardımlarınıza sığınıyorum. Sistemim:
  • Intel Pentium Dual E2160
  • G100
  • 4 GB RAM
  • 64 Bit
Sistem özellikleri bu şekilde fakat ekran kartı ve RAM'e bir yükseltme yapmayı düşünüyorum. 1-2 sene içerisinde zaten yeni bir sistemim olacak ama bunla idare etmem gerektiği için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu sisteme ne tür ekran kartı takılır? Hangisi iyi olur? Yardım ederseniz sevinirim, iyi forumlar.

Anakart modelini verir misin ? Anakart desteği varsa 50-70TL arasına işlemci güncellenebilir. O işlemci pek iyi kartları besleyemiyor.
P5GC-MX/1333 olması lazım
Her ne kadar kimse cevap vermesede an itibariyle aldığım karar şudur arkadaşlar ama uyar mı uyumsuzluk olur mu bilmediğim için yine de buraya yazıyorum
r7 240 2gb ekran kartı takmak ve ryzen 3 + 8 gb ram yükseltmesi yapmak toplam maliyeti 976 lira civarında bir şey ediyor daha iyi bir önerisi olacak var mı ?

Son düzenleme:
P5GC-MX/1333 olması lazım
Her ne kadar kimse cevap vermesede an itibariyle aldığım karar şudur arkadaşlar ama uyar mı uyumsuzluk olur mu bilmediğim için yine de buraya yazıyorum
r7 240 2gb ekran kartı takmak ve ryzen 3 + 8 gb ram yükseltmesi yapmak toplam maliyeti 976 lira civarında bir şey ediyor daha iyi bir önerisi olacak var mı ?
O anakarta Ryzen 3 takmayı düşünmüyorsunuz inşallah 😀

B450 S2H anakart
R3 1200 işlemci
8GB 3000MHz DDR4 RAM
İkinci el piyasasından GTX 750Ti veya RX 460/560 ekran kartı

Bu parçalarla 1300TL civarına çok iyi bir upgrade yapabilirsin. Ekran kartı ikinci el olsun ama gerisini ister sıfır ister ikinci elden bulabilirsin 😀

O anakarta Ryzen 3 takmayı düşünmüyorsunuz inşallah 😀

B450 S2H anakart
R3 1200 işlemci
8GB 3000MHz DDR4 RAM
İkinci el piyasasından GTX 750Ti veya RX 460/560 ekran kartı

Bu parçalarla 1300TL civarına çok iyi bir upgrade yapabilirsin. Ekran kartı ikinci el olsun ama gerisini ister sıfır ister ikinci elden bulabilirsin 😀
Ben de onun için anakart arayışına girmiştim çok sağol dostum pazartesi günü bir gelsin o zaman hepsi hallolcak inşallah

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı