E2180 ile GTX 570 darboğaz yapar mı?

Batın OKAN

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2. el, 700 TL'ye GTX 570 satın alacağım, acaba ekran kartı sistemimle darboğaz yapar mı?

Sistemim:
  • ASUS P5MX/GBL
  • Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00 GHz.
  • 4 GB RAM.
  • 400W PSU
  • Samsung 870 EVO

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette bu sistemin ikizi denilebilecek bir bilgisayarla yapılan testler bulamadım.
Söylediğimin bir kesinlik belirtmediğini bilmenizi isterim ancak zannımca ciddi bir darboğaz sorunu yaşanabilir.

İşlemcinin zayıf kalacağı gibi 400W güç kaynağı da o ekran kartını çalıştıracak güçte değil. Muhtemelen güç kaynağınızda 2 adet 6pin PCIe güç kablosu bile bulunmuyordur.

Sağlam darboğaz yapar, o ekran kartına Q9500 hatta Q9550 aşağısı sıkıntı çıkarabilir. Ek olarak eski ve verimsiz bir nesil olduğundan o fiyatlarda GTX650 - GTX650 Ti - GTX750 - GT1030 gibi kartlara yönelebilirsiniz.

İşlemcinin zayıf kalacağı gibi 400W güç kaynağı da o ekran kartını çalıştıracak güçte değil. Muhtemelen güç kaynağınızda 2 adet 6pin PCI-e güç kablosu bile bulunmuyordur.

Evet bulunmuyor bu durumda PSU değiştirmeyi düşünüyordum zaten. İşin içine işlemci de girdi.
Sağlam darboğaz yapar, o ekran kartına Q9500 hatta Q9550 aşağısı sıkıntı çıkarabilir. Ek olarak eski ve verimsiz bir nesil olduğundan o fiyatlarda GTX650 - GTX650 Ti - GTX750 - GT1030 gibi kartlara yönelebilirsiniz.
Aslına bakılırsa ekran kartını çalıştığım yer de ki bi abim satıyor ondan dolayı almayı düşündüm ucuz gibime geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı