E5200 ve Foxconn G41MXE Sisteme Ekran Kartı ve İşlemci Tavsiyesi

MysticVezonTR

Kilopat
Katılım
23 Ocak 2015
Mesajlar
1.516
Evet arkadaşlar, benim bilgisayarım biraz eski (çaktırmayın bayağı). Bilgisayarı komple değiştirmek için de param yok yani değiştiremem komple fakat aklıma bir fikir geldi, benim işlemcimle (bir de 32 bit kullanıcısıyım 64 bit olsun istiyorum.) ekran kartım kötü bu yüzden bende sadece ekran kartı ve işlemciyi değiştirsem ne olur diye sizlere sorayım dedim.

Sizce olur mu? Olursa hangi parçalarla uyumlu olur? Uyumlu parçaları söylerseniz sevinirim.

Not: Anakart ile RAM yeni değiştirdim, fanlarda da sıkıntı yok onlar da iyiler yani sadece ekran kartı ve işlemci değiştirmek istiyorum.

Bütçe: 1000 TL'yi geçmesini istemiyorum fakat 1000-1200 arası olabilir.


Bilgisayarımın özellikleri:

Anakart: Foxcon G41MXE

Ram: Hi-Level 4 Gb RAM (3 GB Kullanılabilir.) (Bunu ben arttırabilirim sıkıntı değil.)

İşlemci: Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50Ghz (2 CPUs), ~2.5Ghz

Ekran Kartı: Radeon X1650 Series {1790 Mb} {1440x900}
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o işlemci 1000 Tl'lik bir ekran kartını darboğaz eder. Benden tavsiye biraz bekleyip yeni bir sistem toplayın veya Gtx 750ti gibi bir ekran kartı almanız. O sistemde 1000 tl'lik ekran kartları eziyet çeker.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o işlemci 1000 Tl'lik bir ekran kartını darboğaz eder. Benden tavsiye biraz bekleyip yeni bir sistem toplayın veya Gtx 750ti gibi bir ekran kartı almanız. O sistemde ,1000 tllik ekran kartları eziyet çeker.
Peki 2000 TL'yi aşmıyacak bir sistem toplar mısın bana? Ama sanmıyorum, babam daha yeni anakart, RAM ve fanları değiştirdi. Daha yeni değiştirdik, yeni bilgisayar alamam sana der :( ama sen 2000 TL'lik bir sistem toplar mısın? Oyun oynadığım için oyuncu bilgisayarı toplarsan sevinirim. Bir de ben daha yeni fan aldım o fanı ve RAM'i geçirebilirim senin toplayacağın bilgisayara.

Benim bilgisayarımda daha yeni anakart, RAM ve fanlar değiştirildi. Bunları değiştirmem biraz zor çünkü babam onları yeni aldık diye almaz yani anakart, RAM ve fanları değiştirmem çok zor :( ama sen anakart, RAM ve fanlarla uyumlu olabilecek bir sistem toplar mısın?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaş geyet güzel sistem önermiş. Anakart olarak elinizdekini satabilirseniz anakartı 4 ram slotlu terçih edin. Ramlarınız ddr 3 anladığım kadarı ile. Bu tavsiye edilen sistem size çok iyi olur. Birde 775 pin işlemci bu dönemden sonra alımaz.
 
Bu arada yeni aldığım fanlar 1 tanesi ekran kartı ısınıyor diye ekran kartına yeni fan aldık. Bir de normal fan aldık. (Hani çalışması için düğmesi falan var ordaki fan. Çok cahilim.)

Normal fan: www.hizlial.com: Boost 300W Siyah 12cm Kırmızı Fanlı ATX (Retail Box) Power Supply

Arkadaş geyet güzel sistem önermiş. Anakart olarak elinizdekini satabilirseniz anakartı 4 ram slotlu terçih edin. Ramlarınız ddr 3 anladığım kadarı ile. Bu tavsiye edilen sistem size çok iyi olur. Birde 775 pin işlemci bu dönemden sonra alımaz.
Peki sağ olun fakat nerede satabilirim bunları ben?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el ilan bölümüne ilan açın. Yada mahalle bilgisayarcısına gidin.
Bilgisayarcıdan aldığım ürünü aynı bilgisayarcıya satmak biraz garip olur mu?

Bilgisayarcıdan aldığım ürünü aynı bilgisayarcıya satmak biraz garip olur mu ??

Bir de Butschi adlı arkadaşımız fan tavsiyesi vermiş onu almasam olur mu çünkü bende de gıcır gıcır power boost power supply'nin 300W'lığı var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı