Çözüldü E5400 - GeForce 9400 GT sisteme Hackintosh kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

566156

Kilopat
Makaleler
19
Daha fazla  
RAM
4GB (2x2) DDR2 800MHz RAM
SSD veya HDD modeli
ST3500418AS 500GB 7200RPM HDD
Ekran kartı
NVIDIA GeForce 9400 GT ( Palit )
Anakart
GIGABYTE GA-G31M-ES2L rev 2.0
İşlemci
Intel Pentium Dual-Core E5400 2.70GHz
Merhaba ben OS X Yosemite kurmaya çalışıyorum fakat OpenCore.efi dosyasını açarken "OC: Failed to load configuration" diye bir hata alıyorum OpenCore 0.8.0 kullanıyorum. Bir defasında Clover kullanarak denedim fakat bu sefer "X64 Exception Type 0000000000000000D" diye bir hata aldım. macOS'dan pek anlamıyorum kext'leri nasıl kuracağım hakkında pek bir fikrim yok. Ayrıca sistemime uyumlu config dosyasını bulamadım. O yüzden yardımcı olursanız sevinirim. Masaüstü PC kullanıyorum.

Bu sisteme Yosemite kurulabilir mi veya performans düşüşü yaşarmıyım veya bu sisteme hangi sürümü önerirsiniz. onu da cevaplarsanız sevinirim. EFI Klasörü:

Arkadaşlar yanlış konu açtıysam kusura bakmayın ilk defa konu açıyorum affedin 🙁

Çözüm
9400 GT'nin Sierra için desteği var, sıkıntı çıkmaması lazım.
Yosemite değil de, Mavericks kurdum. Ayrıca Ethernet'i çalıştırmayı başardım. AtherosL1cEthernet.kext'i MultiBeast ile yükledikten sonra sistemi yeniden başlattım ve çalıştı.

Bununla deneyin.
Deniyorum şimdi hocam umarım macOS başarılı bir şekilde kurulur. Hocam şimdi ise OpenCore.efi dosyasına tıkladığım zaman hiç bir şey değişmiyor. macOS USB'den boot etmeye çalışırken bilgisayar BIOS'a giriyor Bu konudaki arkadaşın bahsettiği ekranda yapıyorum.

Hocam bu arada bu sisteme macOS kurmak imkansız mı ? veya bir şekilde kurulabiliyormu.

Son düzenleme:
Kurulabiliyor hocam ama yeni sistemlere göre daha uğraştırıcı. Gündüz tekrar bir Clover EFI'si atacağım onunla denersiniz.
Hocam ben Intel ekran kartı ile deneyeceğim birde. Biliyorsunuzki Windows 7'nin desteği bitti. Ben Windows 10 kurup geleceğim. Tekrardan deneyeceğim APU ile. Out of range hatasını bu şekilde çözebilirim belki.

Hocam ben Intel ekran kartı ile deneyeceğim bir de. Biliyorsunuz ki Windows 7'nin desteği bitti. Ben Windows 10 kurup geleceğim. Tekrardan deneyeceğim APU ile. Out of range hatasını bu şekilde çözebilirim belki.

İşlemcide dahili grafik kartı yok, diye hatırlıyorum.

Hocam ben işlemciden görüntü alabiliyordum Windows 10'da. Ama Windows 7'de alamıyorum.

Dahili grafik kartı olsa bile Hackintosh için uyumsuz olacaktır. Clover ile böyle bir sisteme kurulum yapabildiğimi hatırlıyorum. O EFI'yi bulmaya çalışacağım.

Dahili grafik kartı olsa bile Hackintosh için uyumsuz olacaktır. Clover ile böyle bir sisteme kurulum yapabildiğimi hatırlıyorum. O EFI'yi bulmaya çalışacağım.
Peki hocam Windows 7'den yapsam bir şekilde kurabilecekmiyim ? Windows 10'a geçmeye gerek var mı ?

@e.n.e.s Hocam sabırsız olduğum için özür dilerim ama EFI'yi ne zaman atabilirsiniz. 🙂

Son düzenleme:
Bununla deneyin.

Deniyorum hocam.

Kod:
PCI Parity Error !
Press F1 To Continue , F2 To Reboot...

Hocam böyle bir yazı geldi. F1 basmammı gerekiyor?

Hocam bu arada Apple'ın orijinal sitesindeki imaj ile Clover kullanarak macOS kurulabiliyor mu? @Kleyn @e.n.e.s

Hocam ben PCI hatası için kext indirirsem sorun çözülebilir mi bir de? Veya BIOS ayarlarını tekrar kontrol edip deniyeyim.

Hocam bu arada fark ettiğim şey hata almadan 10 saniye önce falan **** [IOBluetoothHCIController][SearchForTransportEventTimeOutHandler] -- missing Bluetooth Controller transport! Diye bir yazı geliyor. Bu yazıda 10 saniye gibi bir süre takıldıktan sonra komple ekrandan yazılar silinip PCI parity error! Hatası geliyor. System uptime in nanoseconds hatasındada missing Bluetooth yazısı gelmişti.

@e.n.e.s hocam yardım lazım sanırım USB'yi bozdum. Denemek için Mavericks imajı yazdırdım sonra bilgisayar USB'yi görmedi. Tak çıkar yaptım olmadı. WIN32DISK Imager ile yazdırdım.

Hocam USB sorununu düzeltebildim sonunda. balenaEtcher kullanarak USB'yi gördüm. Bilgisayar kısmında gözükmüyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı