E5400 için ekran kartı önerisi

Çalışır hocam büyük ihtimalle. R7 240'da çalışabilir. Uyumlular. RX 470'de uyumlu ama o anakart çalıştırır mı?

RX 470'e uyumlu olsa bile anakart işlemcisi ve RAM'ler sorun çıkartır. Bir sorum daha olacaktı anakart en fazla kaç GB RAM destekliyor.

Hem zaten ölü bir yatırım olacağı için 470'e gerek yok.

Hocam kusuruma bakmayın yeni gördüm. Benim tavsiyem bu sisteme AliExpress tarzı sitelerden Xeon E5450 alınıp sonrasında -Tabii PSU kaç watt onu bilmeden ekran kartı önermek olmaz ama- bence GTX 460 gibi eski lakin güçlü bir kart tercih edilebilir. Tahminimce hepsi 800 TL tutuyor.

İşlemci: 250 TL (BIOS modlamanız gerekecek)

Ekran kartı: Örnek olsun diye atıyorum illaki bunu almanıza gerek yok 550 TL.

Bana PSU'nun kaç watt olduğu ve RAM'in kaç GB olduğunun bilgisi lazım. PSU nun kaç watt olduğunu yazmadan ekran kartını almayın. RAM'i de 2 GB ise 4 GB yapıp rahatlatabilirsiniz.

Hatta benim dediğim yükseltmeyi yaparsanız GTA 5'i en düşük ayarlarda 60 FPS oynayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam kusuruma bakmayın yeni gördüm. Benim tavsiyem bu sisteme AliExpress tarzı sitelerden Xeon E5450 alınıp sonrasında -tabii PSU kaç watt onu bilmeden ekran kartı önermek olmaz ama- bence GTX 460 gibi eski lakin güçlü bir kart tercih edilebilir. Tahminimce hepsi 800 TL tutuyor.

İşlemci: 250 TL (BIOS modlamanız gerekecek)

Ekran kartı: Örnek olsun diye atıyorum illaki bunu almanıza gerek yok 550 TL.

Bana PSU'nun kaç watt olduğu ve RAM'in kaç GB olduğunun bilgisi lazım. PSU'nun kaç watt olduğunu yazmadan ekran kartını almayın. RAM'i de 2 GB ise 4 GB yapıp rahatlatabilirsiniz.

Hatta benim dediğim yükseltmeyi yaparsanız GTA 5'i en düşük ayarlarda 60 FPS oynayabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bilgisayar benim değil ondan dolayı modlanmış BIOS olayına girmem ve PSU'nun kaç W olduğunu bilmiyor arkadaş tahminimce 200 ya da 300W dır. RAM'de 4 GB.

Hocam o zaman şöyle yapıyoruz. AliExpress'ten Quad Core işlemci alalım. Bu sayede BIOS modlamaya gerek kalmaz.

İşlemci: Q9400 (vergisi eklenmiş halde 125 TL)

Ekran kartı: Yine aynı ekran kartını seçtim 550 TL.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...it-ddr5-sorunsuz-ekran-karti-1092354158/detay

Güç kaynağı: Eski güç kaynakları önerilmez fakat bütçemiz çok düşük. Az kullanılmış bir güç kaynağıysa şöyle bir şey tercih edilebilir. 400 TL.

RAM 4 GB dediniz zaten. O yüzden RAM almanıza gerek yok. Bu şekilde aşağı yukarı 1075 TL tutuyor. Tabii ki ikinci el parça almak risklidir bunu da belirteyim. Ben sadece piyasaya aşağı yukarı hakim olmanız için bunları attım. Daha uyguna iyisini de bulabilirsiniz veya dolandırılabilirsiniz. Bilgisayardan anlayan birisiyle beraber test edip almanızı öneririm.

Son düzenleme:
Hocam o zaman şöyle yapıyoruz. AliExpress'ten Quad Core işlemci alalım. Bu sayede BIOS modlamaya gerek kalmaz.

İşlemci: Q9400 (vergisi eklenmiş halde 125 TL)

Ekran kartı: Yine aynı ekran kartını seçtim 550 TL.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...it-ddr5-sorunsuz-ekran-karti-1092354158/detay

Güç kaynağı: Eski güç kaynakları önerilmez fakat bütçemiz çok düşük. Az kullanılmış bir güç kaynağıysa şöyle bir şey tercih edilebilir. 400 TL.

RAM 4 GB dediniz zaten. O yüzden RAM almanıza gerek yok. Bu şekilde aşağı yukarı 1075 TL tutuyor. Tabii ki ikinci el parça almak risklidir bunu da belirteyim. Ben sadece piyasaya aşağı yukarı hakim olmanız için bunları attım. Daha uyguna iyisini de bulabilirsiniz veya dolandırılabilirsiniz. Bilgisayardan anlayan birisiyle beraber test edip almanızı öneririm.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı