Öncelikle BIOS modlama nedir, onu söyleyeyim; Anakart üreticisinin BIOS'a eklemediği işlemci Mikrokodlarını, bazı kişilerce Xeon işlemci Mikrokodlarının eklenmesi şeklinde diyebiliriz. Bunun için doğru anakart modelinin doğru ve stabil olduğu kanıtlanmış bir modlanmış BIOS dosyasına ihtiyacınız var. Gerisi zaten direk BIOS güncellemesi
İşlemciyi direk takarsanız anakarta sistem çalışır fakat yüksek sıcaklıklarda olacağından işlemci yanabilir, hatta anakartın kuzey köprüsü bile yanabilir sıcaklıktan. Şöyle düşün; anakarta, onun tanımadığı bir işlemciyi takıyorsun. Anakart o işlemci hakkında hiçbir şey bilmiyor, buna onun nasıl soğutulması gerektiği de dahil. O yüzden BIOS'e kodlar eklenir ki anakart işlemciyi tanısın.
RAM konusu çok önemli, zira biri DDR3L, 1600MHz ve 1.35V olarak görünüyor; diğeri DDR3, 1333MHz ve 1.50V olarak görünüyor. RAM uyumsuzluğu olabilir diye düşünüyorum sistemde ama tabii kesin değil, test etmeden bilemeyiz. Bana kalırsa direk 4+4 GB Kingston 1333MHz RAM takın sisteme, internette çok satılıyor ondan. Sistem Windows 10 ise RAM kullanımını dert etmeyin hocam, benim imzamdaki sistemi görüyorsanız, 6 GB RAM olduğunu da görürsünüz

hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Geçebilirsiniz ama Xeon işlemci takmayı deneyemedim henüz, adımları pratikte hiç gerçekleştiremedim. Zaten Xeon işlemciyi soğutmak ayrı bir dert, üstüne siz bir de Overclock istiyorsunuz, o daha da ayrı bir dert olur size

işlemci için Q9550 önerebilirim ya da Q9650

Kendim Q9650 kullanıyorum, tam anlamıyla hâlâ kaya gibi bir işlemci.
Oyun 45MB/s hızında yazabilen HDD'de kuruluysa arada drop girmesi normal bence
Bu arada sisteme şu an OC yapılmış görünüyor, BIOS'tan OC'yi geri alın derim, sistemdeki stabiliteyi etkilemiş olabilir. Üstelik siz o RAM'lerle fazla ileriye gidemeyebilirsiniz OC işinde, uyum sorunu var diye düşünüyorum.
Başka merak ettiğiniz bir şey varsa yarın yardımcı olmaya devam ederim hocam, şimdilik iyi geceler

Bu arada
@Ahsapzen hocam estağfurullah, ilgi ve zevk meselesi bizimkisi

bildiğimiz ve öğrendiğimiz kadar anlatmaya çalışıyoruz