E6500 sistem oyun oynarken kapanıyor

Casper Neo

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4x2 Longline DDR3 1600+1600=3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG HD322HJ ATA DEVİCE 298 GB
Ekran kartı
Intel G41 Express Chipset
Anakart
Foxconn G41 MXE MXE-K
İşlemci
Pentium E6500
Arkadaşlar; Zula, ETS 2 gibi oyunlarda 5-10 dk geçirdikten sonra PC kapanıyor. Ekran simsiyah oluyor. MSI Afterburner ile sıcaklıkları ölçtüm. (60-70 derecelerde) Ekran kartım zaten onboard. Termal macun sürülü. PSU'da sorun var desem stres testinde tık yok. Neden olabilir acaba driverdan mı ya da virüs mü bulaştı? HDD'ye de baktım sorun yok (sağlık durumu %100).

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu işlemciye sürüyorsunuz hocam, bu eski sistemlerde onboard görüntüsü anakart üzerinden veriliyor işlemcide dahili GPU yok, ve ETS 2 için çok zayıf kalıyor, zamanla anakarttaki çipset bozulmuş olabilir.

Termal macunu işlemciye sürüyorsunuz hocam, bu eski sistemlerde onboard görüntüsü anakart üzerinden veriliyor işlemcide dahili GPU yok, ve ETS 2 için çok zayıf kalıyor, zamanla anakarttaki çipset bozulmuş olabilir.

Evet hocam işlemciye sürdüm. Çipset bozulduysa ekran kartı alıp görüntüyü ondan alırsam çipset ısınmaz değil mi hocam?

Evet hocam işlemciye sürdüm. Çipset bozulduysa ekran kartı alıp görüntüyü ondan alırsam çipset ısınmaz değil mi hocam?

Aynen hocam ekran kartı alınca sorun düzelebilir ama bana kalırsa bu sisteme 1 lira bile yatırım yapmayın, zaten elinizdeki RAM'ler DDR3, 2. el uygun bir 2., 3. veya 4. nesil anakart ve işlemci alın daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı