E6500 Sistemi yenileme

wzedlare

Kilopat
Yer
Aachen
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an elimde eski bir sistem var ve maalesef artık güncel oyunları oynatabilecek kapasitede değil. Bu sistemi güncellemek istiyorum fakat kafam biraz karışık :) Ben de size sorayım dedim.

Öncelikle şu anki sistemimi yazayım.

İşlemci: Intel Pentium E6500
Anakart: Foxconn G41MXE (LGA775 soketli)
RAM: 2GB DDR3
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4350
PSU: 300 Watt

Şu an bu sistemi güncellemek için önümde iki seçenek görüyorum.

1. Sistemi mevcut anakart üzerinden yükseltmek (775 soketli daha güçlü bir işlemci takarak), yani şu kombinasyona geçmek.Araştırdım ve darboğaz olmadığı kanısına vardım (varsa bile çok azdır). Bunu yapmak bana 700-800 lira civarına patlıyor:

İşlemci: Xeon E5450
Ram: 2x4GB DDR3
Ekran Kartı: Nvidia GT 1030

2. Mevcut kasayı kullanarak sistemi yenilemek, yani sadece anakart, RAM ve işlemciyi değiştirmek .Bunu yapmak bana 1300-1400 lira civarına patlıyor:

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200g
Anakart: MSI A320M PRO-VD/S
RAM: 2x4GB DDR4

Şunu da söylemeliyim ki sistemi bir kere güncelledikten sonra bir daha para harcamak istemiyorum, yani Ryzen'li sistemi alırsam üstüne GPU almayacağım. Bu yüzden çok para harcamak yerine muhtemelen daha çok FPS alacağım 1 numaralı sisteme güncellemek istiyorum. Evet biliyorum güncel olmak her zaman iyidir fakat para harcamayı seven biri değilim :). Görüşlerinizi bekliyorum.
Dolar kuru artışa geçti arkadaşlar, 1. seçenek daha cazip gelmeye başlıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı