Sürekli kapatıp açıyorum. Arada sırada P5KPL yazısını görüyorum ama anında gidiyor. Bazen windows yüklenirken gidiyor. Dün en fazla kilit ekranına kadar geldi şifreyi girerken gene görüntü gitti. Ama çoğunlukla ekrana hiç görüntü gelmiyor. Ekranda görüntü yokken klavye ve fare de çalışmıyor.
@BigEvil Sadece çok hafif bir șekilde ileri geri oynadı fakat birșey değișmedi eski kart ile çalıșıyor sadece. Artık iyi olan kart ile masaüstüne kadar gelebiliyorum ancak masaüstünü gördükten 1-2 saniye sonra ekran tekrar gidiyor, fanlar tam devir dönmeye bașlıyor ve klavyedeki numlock, capslock gibi tușlara basınca ıșıklar kapanmıyor.
Monitör kablosu, sistem PSU yeterliliği, Ram pin ve slot kontrolü, ekran kartsız kullanım.
Bunları uygulayıp kontrol ettiğinde sorun yine devam ediyorsa anakart chipseti veya işlemcidedir.
@Murat5038 Kabloda birşey yok kontrol ettim. Ekran kartını 2-3 yıldır kullanıyorum, sorun çıkalı yaklaşık 3 ay oldu. Ram doğru yere oturmuş. Ekran kartsız monitöre bağlayamıyorum bilgisayarı. Ama X1650 Pro ile çalışıyor.
@BigEvil 4-5 yıldır güç kaynağının içini açmadım. Fazla toz birikmiştir diye açtım içini, tamamen toz kaplıydı. Temizledikten sonra şu görüntü ile karşılaştım. Eriyen ve yanan parçalar var galiba değil mi?