Çözüldü E6600 GT 240M Arch Linux başlangıçta GNOME açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

keremaboy

Decapat
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
77
Çözümler
1
Yer
Bursa
Selam, sırası ile Ubuntu, Mint, Fedora ve Fedora everythingte deneyim kazandıktan sonra Arch Linux'a geçmeye karar verdim. ISO dosyasını indirip kurulumu archinstall scripti ile tamamladım. Yeniden başlattığımda önce GRUB geldi daha sonra tam olarak yazıyı hatırlamıyorum ama uzun sayıların olduğu bir kısım geldi fakat sonra sadece sol üst köşede yanıp sönen bir çizgi (CTRL+alt+F4 ile terminal ekranı alabiliyorum kullanıcıma giriş yapabiliyorum). Kurulum esnasında GNOME ve NVIDIA sahipli sürücüleri seçmiştim. Ekstra olarak şöyle bir detay verebilirim birkaç hafta önce bir kez daha Arch denemem olmuştu fakat aynı sorunu yaşamıştım tekrar KDE ile kurulum yapıp masaüstü ekranı alabilmiştim fakat ertesi gün bilgisayarımı açtığımda aynı hatayı tekrar almıştım(burada şu detayın önemli olduğunu düşünüyorum bu hatayı aldığımda ekran çözünürlüğüm düzgündü şu anda düzgün değil) birkaç gün KDE'yi terminalden başlatıp uğraşmak istemeyip Fedora'ya geri dönmüştüm.

Sistemim:
Acer Aspire 5739.
Intel Core 2 Duo E6600.
GT240M.
3GB RAM.
Apacer Panther 120GB SSD.
 
Çözüm
Nouveau sürücüleri ile baştan kurulum yaptım va şimdilik sorunsuz kullanıyorum. Cevap veren herkese teşekkürler.
Arch çok güncel çekirdek kullanıyor ve ekran kartınız için olan sürücüler ise güncel sürücülerde çalışmıyor. Bu sebeple çalışmıyordur tahminen.

Teşekkürler peki sorum şu diğer dağıtımlardada çekirdek güncellendikçe ekran kartı sürücülerim çalışmamaya başlar mı acaba?

Bir de acaba açık kaynak sürücü kurmayı denesem aynı sorunu yaşar mıyım?
 
Teşekkürler peki sorum şu diğer dağıtımlardada çekirdek güncellendikçe ekran kartı sürücülerim çalışmamaya başlar mı acaba?

Büyük olasılıkla. Ekran kartınızın desteklediği sürücüler 340 sürücüleri. O sürücülerin de desteklediği en güncel çekirdek ya 5.4 ya 5.10 olması lazım. 6.0 kerneline çoğu dağıtım geçmedi. Yükleyebiliyorsunuz veya seçebiliyorsunuz ancak çoğu dağıtımda 6.0 opsiyonel veya yok.

Nouveau(açık kaynaklı sürücü) kullanmayı düşünürseniz kullanabilmeniz lazım.
 
Çekirdek sürümü downgrade betiği ile düşürebilirsiniz.

Bu betik Arch Linux paketlerinin sürümünü düşürmeye yarıyor.

Ayrıca çekirdek sürümü düşürmeden önce linux-lts ve linux-lts-headers ile deneme yapabilirsiniz.

Çekirdeği yükledikten sonra GRUB konfigürasyonunu güncelleyin.

NVIDIA için nvidia-lts paketini kurun.
 
Nvidia 340 sürücüsünü TKG Bmq 6.1.7 ile kullanabiliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı