E6600 ve ATI HD 4300/4500 sistem yükseltme

Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben bilgisayarıma geliştirme yapıyorum ve parçalarda merak ettiklerim var. Sistem özellikleri;
  • Ekran kartı: ATI Radeon HD 4300/4500 Series ( R7 240 almayı düşünüyorum )
  • İşlemci: Intel Pentium E6600 ( Q9xx veya E8xxx almayı düşünüyorum )
  • PSU: Hec 300W PSU
  • RAM: 4GB 1333 MHz DDR3 RAM
  • Anakart: Fujitsu D3041-A1

Şimdi bilgisayarıma işlemci mi almalıyım yoksa ekran kartı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak ne yapacağınızı bilmiyorum fakat R7 240 alınca sistem uçmayacak yani güzel bir kart değil. Hatta kart değil. Düşük bütçeli AMD kart alacaklara minimum R7 250 tavsiye ediyorum.

Konuya gelecek olursak işlemci almalısın. Q9550 işlemci aldıktan sonra şuan ki ekran kartını da satıp Aliexpress'ten ilk üye indirimi ile birlikte 250TL civarına GTX750ti 2GB alıp güzel bir şekilde kullanırsın.
Daha sonra sırasıyla SSD, PSU ve +4GB RAM takviyesi yapıp sistemi uçurursun (y)

Bu sisteme gidip 0 ürün almanı önermiyorum. Zaten çok eski bir sistem ve 2. el parçalarla uçurabilirsin. Q9550 işlemci çok da pahalı değil aslında. Q9550 buradan fiyatına bakabilirsin.
Bunun dışında Xeon işlemci alırsan senin anakartına uygun BIOS modu olmadığı için senin anakartında çalışmaz. Zaten Q9550 ile Xeon E5450 arasında da öyle ahım şahım bir fark yok. Q9550 öneririm. Yanında kaç adet RAM ile 4GB RAM var elinde bilmiyorum ama 4+4GB RAM ile 8GB RAM yapabilirsin. Bu bilgisayarını çok hızlandıracaktır zaten. Yine Aliexpress üzerinden GTX 750 ti alıp sistemi şaha kaldırabilirsin. Daha fazlası da yapılamaz zaten.

En az 3-4 senelik bir PSU'dur diye düşünüyorum. 150W veriyor ise 100, 90'a kadar düşmüştür.

Yukarıda yazıyor zaten 300Watt bir PSU'ya sahibim. tahminimce bilgisayar alındığından beridir var yani 8 yıllık.

Ekran kartı AliExpress'ten 345,20 Ediyor Sahibinden.com'da ise bu fiyat aralığına buldum ama yer bana uzak. İşlemci olarak AliExpress'te 151,40 Türk lirası diğer sitelerde bu fiyata yok. Ram olarak 2x2 kullanıyorum aslında 2x4 kullanacaktım ama ben alamadan tükendi bende 2GB ram almak zorunda kaldım.

@Geronix Yukarıda yazdığım tam anlaşılmadı sanırım. Şuan ki ekran kartını 100TL ye sattığında GTX750ti yi 250TL ye almış oluyorsun. Aynı şekilde işlemciyi 30TL ye satıp bunu 150TL ye alıyorsun.
400 TL maliyet yapıyor. Kasanın Allah'a emanet çalışmaması için de en yakın zamanda PSU alman gerekecek onu da yazdım. 8 senelik 300W sertifikasız PSU şuan 240W falan anca veriyordur.
400w kaliteli bir PSU en az 200TL. Etti 600TL. RAM yetersiz gelecek bir müddet sonra +4GB DDR3 RAM'i de 100TL buldun diyelim toplam 700TL. Bu fiyat ile çok daha güzel sistem toplanır. Elindeki kasayı 600TL ye satıp bu 700TL yi de ekleyince 1300 TL ye çok sağlam sistemler bulunabilir. Öneridir.

Ben bu bilgisayarı değiştirmeyeceğim çünkü benim için değerleri fazla. Demek istediğim şey bu bilgisayarı ne kadar güçlendireceğim. Maddi olarak para biriktirmek zor benim için ve ben ya işlemci yada ekran kartı alacağım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı