E6700 Sistem Kasma Sorunu

Virtualbox'da açmaz zaten. 2GB RAM'in var.

Yazdır flashına dene kurmadan flashtan bakalım. Hızı hisset :)

O sisteme SSD alabilirsin.
Tam sistem özelliklerini söyle.
Ana Kart : Pegatron IPM41-D3
İşlemci : Pentium Dual Core E6700 3.2GHz
RAM : 2GB DDR3
Ekran kartı : 9400GT 1GB
HDD : WD 320GB HDD
PSU : Platoon 220V
Kızma meselesine karışamam fakat SSD alma imkanınız varsa alın.
Hocam bozarım diye ailem RAM bile taktırmıyor.

Pegatron IPM41-D3

Hocam kurmaya çalıştım, Virtual Box da bile açmıyor.
Ben göremedim hiç hocam.

Ya hocam sisteme upgrade yapayım diyorum, kızıyorlar. 2 haftadır sistemin PSU problemli, kendi kendine kapanıyor. Bana kızıyorlar.
Anakartınızın sağ alt kısmında 3 adet SATA girişi mevcut.
Screenshot_25.png

Ana Kart : Pegatron IPM41-D3
İşlemci : Pentium Dual Core E6700 3.2GHz
RAM : 2GB DDR3
Ekran kartı : 9400GT 1GB
HDD : WD 320GB HDD
PSU : Platoon 220V

Hocam bozarım diye ailem RAM bile taktırmıyor.
Aslında biliyor musun, o sisteme SSD'den önce RAM al. Windows 8.1 falan kullanarak HDD kullanmaya devam edebilirsin ama 2GB RAM, oooo hooo.

SSD takılabilir ama tam hız alamazsın ve RAM daha elzem.

O PSU bomba.

Bence bir Lubuntu'ya şans ver. 18.04 LTS 32 bit olanı indir, Rufus ile yazdır.

Durumunu çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun :(

Son düzenleme:
Anakartınızın sağ alt kısmında 3 adet SATA girişi mevcut.
Eki Görüntüle 661905
Hocam birisi HDD ye bağlı, diğeri CD Sürücüye.
Aslında biliyor musun, o sisteme SSD'den önce RAM al. Windows 8.1 falan kullanarak HDD kullanmaya devam edebilirsin ama 2GB RAM, oooo hooo.

SSD takılabilir ama tam hız alamazsın ve RAM daha elzem.

O PSU bomba.

Bence bir Lubuntu'ya şans ver. 18.04 LTS 32 bit olanı indir, Rufus ile yazdır.

Durumunu çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun :(
Hocam yarın PSU değiştircem ve 2GB RAM takviyesi yapcam zaten. Söyleyeyim, SSD de taksınlar.

İmkanın varsa kurtuluş yolunu söylüyorum. Anakart + RAM + işlemci + ekran kartını set halinde 200TL ye sat. Basit işler için kullanılabilir diye ilana yazarsın. Sattığın zaman ;

Anakart + işlemci ikilileri var genelde E7300 veya E8500 işlemci oluyor. Para etmediği için anakartın yanında veriyorlar bunların fiyatı taş çatlasın 100TL. Ederi o zaten. Bir tane alıyorsun anakart modelinde G41 ibaresi mutlaka olmalı. Yani G41 Chipsett. Mesela G41C-GS veya P5G41T-M LX gibi..

( G41 değil de G31 veya P31 yazıyorsa o da olur ama RAM desteği 4GB de tıkanırsın)

100TL kaldı. Bununla 2x2=4GB RAM + 9500GT alır dalgana bakarsın. Bu para ikisine yeter.
Şuan yaptığın ve kasan tüm işlemlerini kasmadan gerçekleştirirsin lakin önemli bir mevzu var; parçaları yenilediğin zaman bilgisayara temiz kurulum ile Win7x64 Home Basic kuracaksın.

Önce anakart chipset + ekran kartı sürücünü yükleyip sonra update ile güncelleştirmeleri alacaksın.

İmkanın varsa kurtuluş yolunu söylüyorum. Anakart + RAM + işlemci + ekran kartını set halinde 200TL ye sat. Basit işler için kullanılabilir diye ilana yazarsın. Sattığın zaman ;

Anakart + işlemci ikilileri var genelde E7300 veya E8500 işlemci oluyor. Para etmediği için anakartın yanında veriyorlar bunların fiyatı taş çatlasın 100TL. Ederi o zaten. Bir tane alıyorsun anakart modelinde G41 ibaresi mutlaka olmalı. Yani G41 Chipsett. Mesela G41C-GS veya P5G41T-M LX gibi..

100TL kaldı. Bununla 2x2=4GB RAM + 9500GT alır dalgana bakarsın. Bu para ikisine yeter.
Şuan yaptığın ve kasan tüm işlemlerini kasmadan gerçekleştirirsin lakin önemli bir mevzu var; parçaları yenilediğin zaman bilgisayara temiz kurulum ile Win7x64 Home Basic kuracaksın.

Önce anakart chipset + ekran kartı sürücünü yükleyip sonra update ile güncelleştirmeleri alacaksın.
Gayet detaylı bir açıklama olmuş. ♥️🙂

( G41 değil de G31 veya P31 yazıyorsa o da olur ama RAM desteği 4GB de tıkanırsın)

Hocam aklıma geldi, bilgisayarı babam sattırmıyor. İçinde küçüklük fotoğraflarımız var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı