Kızma meselesine karışamam fakat SSD alma imkanınız varsa alın.
Ana Kart : Pegatron IPM41-D3Virtualbox'da açmaz zaten. 2GB RAM'in var.
Yazdır flashına dene kurmadan flashtan bakalım. Hızı hisset
O sisteme SSD alabilirsin.
Tam sistem özelliklerini söyle.
Hocam bozarım diye ailem RAM bile taktırmıyor.Kızma meselesine karışamam fakat SSD alma imkanınız varsa alın.
Pegatron IPM41-D3
Hocam kurmaya çalıştım, Virtual Box da bile açmıyor.
Anakartınızın sağ alt kısmında 3 adet SATA girişi mevcut.Ben göremedim hiç hocam.
Ya hocam sisteme upgrade yapayım diyorum, kızıyorlar. 2 haftadır sistemin PSU problemli, kendi kendine kapanıyor. Bana kızıyorlar.
Aslında biliyor musun, o sisteme SSD'den önce RAM al. Windows 8.1 falan kullanarak HDD kullanmaya devam edebilirsin ama 2GB RAM, oooo hooo.Ana Kart : Pegatron IPM41-D3
İşlemci : Pentium Dual Core E6700 3.2GHz
RAM : 2GB DDR3
Ekran kartı : 9400GT 1GB
HDD : WD 320GB HDD
PSU : Platoon 220V
Hocam bozarım diye ailem RAM bile taktırmıyor.
Hocam birisi HDD ye bağlı, diğeri CD Sürücüye.Anakartınızın sağ alt kısmında 3 adet SATA girişi mevcut.
Eki Görüntüle 661905
Hocam yarın PSU değiştircem ve 2GB RAM takviyesi yapcam zaten. Söyleyeyim, SSD de taksınlar.Aslında biliyor musun, o sisteme SSD'den önce RAM al. Windows 8.1 falan kullanarak HDD kullanmaya devam edebilirsin ama 2GB RAM, oooo hooo.
SSD takılabilir ama tam hız alamazsın ve RAM daha elzem.
O PSU bomba.
Bence bir Lubuntu'ya şans ver. 18.04 LTS 32 bit olanı indir, Rufus ile yazdır.
Lubuntu – The official Lubuntu home
lubuntu.me
Durumunu çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun![]()
Gayet detaylı bir açıklama olmuş.İmkanın varsa kurtuluş yolunu söylüyorum. Anakart + RAM + işlemci + ekran kartını set halinde 200TL ye sat. Basit işler için kullanılabilir diye ilana yazarsın. Sattığın zaman ;
Anakart + işlemci ikilileri var genelde E7300 veya E8500 işlemci oluyor. Para etmediği için anakartın yanında veriyorlar bunların fiyatı taş çatlasın 100TL. Ederi o zaten. Bir tane alıyorsun anakart modelinde G41 ibaresi mutlaka olmalı. Yani G41 Chipsett. Mesela G41C-GS veya P5G41T-M LX gibi..
100TL kaldı. Bununla 2x2=4GB RAM + 9500GT alır dalgana bakarsın. Bu para ikisine yeter.
Şuan yaptığın ve kasan tüm işlemlerini kasmadan gerçekleştirirsin lakin önemli bir mevzu var; parçaları yenilediğin zaman bilgisayara temiz kurulum ile Win7x64 Home Basic kuracaksın.
Önce anakart chipset + ekran kartı sürücünü yükleyip sonra update ile güncelleştirmeleri alacaksın.
Hocam aklıma geldi, bilgisayarı babam sattırmıyor. İçinde küçüklük fotoğraflarımız var.İmkanın varsa kurtuluş yolunu söylüyorum. Anakart + RAM + işlemci + ekran kartını set halinde 200TL ye sat. Basit işler için kullanılabilir diye ilana yazarsın. Sattığın zaman ;
Anakart + işlemci ikilileri var genelde E7300 veya E8500 işlemci oluyor. Para etmediği için anakartın yanında veriyorlar bunların fiyatı taş çatlasın 100TL. Ederi o zaten. Bir tane alıyorsun anakart modelinde G41 ibaresi mutlaka olmalı. Yani G41 Chipsett. Mesela G41C-GS veya P5G41T-M LX gibi..
( G41 değil de G31 veya P31 yazıyorsa o da olur ama RAM desteği 4GB de tıkanırsın)
100TL kaldı. Bununla 2x2=4GB RAM + 9500GT alır dalgana bakarsın. Bu para ikisine yeter.
Şuan yaptığın ve kasan tüm işlemlerini kasmadan gerçekleştirirsin lakin önemli bir mevzu var; parçaları yenilediğin zaman bilgisayara temiz kurulum ile Win7x64 Home Basic kuracaksın.
Önce anakart chipset + ekran kartı sürücünü yükleyip sonra update ile güncelleştirmeleri alacaksın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.