jestere1231231
Kilopat
- İntel Core 2 Duo işlemci
- Gigabyte G41M-Combo anakart
- 4 GB RAM
- Sapphire R7 240 2GB ekran kartı
- 220 Watt PSU
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet yapabilirsin. Çarpan kilidin sabit X8 şeklinde Sabit CPU ise 2.53 MHz de çalışıyor.
Öncelikle BIOS u güncelle. Daha sonra BIOS a gir.
Adım adım bunları yap ;
Intelligent Tweaker > CPU host clock control
Disabled olan ayarı Enabled yap.
CPU host frenquezy (MHz) değerini yükselt. Bunun ne kadar olacağını bilemeyiz. Yavaş yavaş yükseltip tekrar tekrar deneyerek stabil maksimum çalışma frekansını bulman gerek. Daha sonra save and exit diyeceksin ve bilgisayarın overclock olarak başlayacak. İlk açtığında orada yazan değere 50 ekle daha sonra 10 ar ekleyerek devam et. Her seferinde bilgisayarını aç ve sıcaklık testi yap. CPUz ile stress testine sok ve değerleri kaydet.
En son bulduğun değerle birlikte de tekrar save and exit diyeceksin.
NOT: Voltaj ayarları ile oynama. Orayı normal bırak. Bilmiyorsan hiç girme. Yakarsın yoksa.
Evet yapabilirsin. Çarpan kilidin sabit X8 şeklinde Sabit CPU ise 2.53 MHz de çalışıyor.
Öncelikle BIOS u güncelle. Daha sonra BIOS a gir.
Adım adım bunları yap ;
Intelligent Tweaker > CPU host clock control
Disabled olan ayarı Enabled yap.
CPU host frenquezy (MHz) değerini yükselt. Bunun ne kadar olacağını bilemeyiz. Yavaş yavaş yükseltip tekrar tekrar deneyerek stabil maksimum çalışma frekansını bulman gerek. Daha sonra save and exit diyeceksin ve bilgisayarın overclock olarak başlayacak. İlk açtığında orada yazan değere 50 ekle daha sonra 10 ar ekleyerek devam et. Her seferinde bilgisayarını aç ve sıcaklık testi yap. CPUz ile stress testine sok ve değerleri kaydet.
En son bulduğun değerle birlikte de tekrar save and exit diyeceksin.
NOT: Voltaj ayarları ile oynama. Orayı normal bırak. Bilmiyorsan hiç girme. Yakarsın yoksa.
Konu dışından bir başlık açıp beni etiketlersen oradan dilediğini sorabilirsin dostum.Maudit arkadaşım sana nerden ulaşabilirim bir şey sorucağım
bios güncellemesi nasıl yapabilirim bios güncellemesi yapmadan overclock yapamazmıyım sadece 50 ekliyip sonra 10 ar 10 ar arttırmasam 50 arttırıp bıraksam olurmu son olarak benim anakartımın 2. ddr3 ram slotu bozuk 1. ram slotuna 8 GB ram taksam PC rami 4 gb olarakmı görür 8 olarakmı
Bios güncellemesi yapmazsam overclock yapamazmıyımKonu dışından bir başlık açıp beni etiketlersen oradan dilediğini sorabilirsin dostum.
Güncel BIOS Alttaki BIOS kısmından en güncel F3 BIOS u indirip Flash belleğe fat32 formatında attıktan sonra BIOS üzerinden güncelleyebilirsin. BIOS güncelleme rehberi ne bakarak bilgi sahibi olabilirsin.
Ne kadar arttırırsan o kadar hızlanacak bununla beraber o kadar da ısınacak işlemcin stabiliteyi ( sorunsuz şekilde çalışma ) kısmını bulduktan sonra kaydedip çıkman gerekiyor.
Bilgisayarın toplamda 8GB yani 4+4 GB RAM desteği veriyor bu yüzden 8GB taktığında bilgisayarın açılmayacaktır. Bu durumda maksimum 4GB kullanabilirsin.
Denesem olmazsa bios güncelliyp denesem olurmuYapamayabilirsin.
ilk overclock yaptığımda 3.28 ghz ye çıkarttım PC hep kendine reset attı sonra psu nun powerını kapatıp açtım overclock olmamıştı sonra 2.80 ghz ye çıkarttım PC bir kez reset attı sonra açıldı overclock gene olmamıştı çözümü yokmudurYapamayabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.