E7500 CPU boşta 50-59 derece

@Yusuf6376 dengeli mod aldım fakat oyuna girince işlemci %20 falan kullanılıyor. Grafikler en düşükte işlemciye yük binmesi gerekirken ekran kartı kullanılıyor Full. Sıcaklık 60 derece zar zor görüyor böyle daha iyi oldu ama boşta ile oyundaki sıcaklıkla bir fark yok gibi. Fan hızı hiç rahatsız etmiyor, ben daha sağlıklı olur diye optimal istemiştim ama boşta gene ısınıyor oyuna girince ısınmıyor. Anlamış değilim.

@Yusuf6376 dengeli mod aldım fakat oyuna girince işlemci %20 falan kullanılıyor. Grafikler en düşükte işlemciye yük binmesi gerekirken ekran kartı kullanılıyor Full. Sıcaklık 60 derece zar zor görüyor böyle daha iyi oldu ama boşta ile oyundaki sıcaklıkla bir fark yok gibi. Fan hızı hiç rahatsız etmiyor, ben daha sağlıklı olur diye optimal istemiştim ama boşta gene ısınıyor oyuna girince ısınmıyor. Anlamış değilim.

Stress testi şart. CPUID programı ile yapabilirsiniz. Sıcaklıklar 85'i geçerse yukarıda yazdıklarımı yapabilirsiniz.

@Yusuf6376 yardımınız için teşekkürler. Yakın zamanda Q9550 gibi işlemciye geçmeye düşünüyorum termal macunu sürüp. Şu anlık BIOS ayarlarından fan ayarlarını kapattım, 2800 RPM çalışıyor. Sıcaklıklar konuyu açtığım ekran görüntüsündeki gibi. Optimal mod yaramadı. Performance mod etkisi aynı fan ayarlarını kapattığım gibi oluyor. Fan ayarlarını kapatınca sistem otomatik mi ayarlıyor?

@Yusuf6376 yardımınız için teşekkürler. Yakın zamanda Q9550 gibi işlemciye geçmeye düşünüyorum termal macunu sürüp. Şu anlık BIOS ayarlarından fan ayarlarını kapattım, 2800 RPM çalışıyor. Sıcaklıklar konuyu açtığım ekran görüntüsündeki gibi. Optimal mod yaramadı. Performance mod etkisi aynı fan ayarlarını kapattığım gibi oluyor. Fan ayarlarını kapatınca sistem otomatik mi ayarlıyor?

Smart fan Control ayarını disable yapıp, fan hızını Turbo'ya çekip deneyebilirsiniz. Dediğiniz gibi fan ayarlarını kapayınca sistem otomatik kontrol etmeye başlıyor.

@Yusuf6376 Smart fan Control gibi bir ayar gözükmüyor.

@turko35408 öyle olmadı. Oyundaydım 1600 RPM falan oluyordu. İşlemci boşta ısınıyordu öyle. Şu an 2800 RPM, fan ayarlarını açmadım.

Isı değerleri normal mi?

Şu an böyle. 49 oluyor, 51 oluyor, 53 çıkıyor falan.

Adsız.png

Optimal ayara aldığım zaman boşta 60 derece falan oluyordu. Oyuna girince haliylen işlemci fazla kullanılmıyordu gene 60 falan oluyordu. Pek anlamış değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı