E7500 ve GT420 sistem GTA 5 darboğaz sorunu

Slayer0012

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar Epic Games'den aldığım GTA 5 oynarken darboğaz sorunu yaşıyorum.
PC özellikleri: Intel Core E7500 2.94 GHz, RAM 4 GB, NVIDIA GT420 2 GB 128 Bit ekran kartı, 1TB Samsung hardisk ve 128 GB hardisk.

Oyun 128 GB olana kurulu sistemde ona kurulu sebebi 1 TB olan sıkıntılı bugün işlemciye OC yaptım BIOS'da maximum %20'e kadar izin veriyor 15 yaptımda bir fark olmadı fakat 20 yaptımda oyun da FPS artışı oldu.

MSI Afterburner'da biraz da ekran kartına OC yaptım. Benim sorunum şu oyunda ekran kartını en fazla %70'e kadar kullanabiliyor fakat işlemci %100 sıcaklık bakımından işlemciye OC yapmama rağmen Max 50.

Yani anlatmak istediğim ekran kartından dolayı darboğaz yaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Başka bilgi lazımsa verebilirim SS atabilirim.

Not: İlk OC yaptımda oyuna girdiğimde hiçbir problem yoktu FPS'im 40 civarlarında bu benim için yüksek fakat oyunu kapatıp açtığımda 20'lere kadar düştü...

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock konusunda size yardımcı olabilirim.

Biosunuzun overclock sekmesine gidin.

Manuel seçeneğini seçin overclock seçeneğini

Orasını 200 olarak var sayıyorum 290 yapın veya 305

DRAM Frequency kısmını en az sayıya çekin örnek 667 veya daha aşağısı.

bilgisayar açılmayabilir deneme yanılma yöntemiyle yapabileceğiniz bir iş bu

Sıcaklık değerlerine baktın mı? Sanırım bilgisayar ısındığı için FPS düşüşü oluyor.

Az önce noktalama işaretlerine uymadığım dan ban yedim ondan dolayı bu hesaptan yazıyorum.

Konuya gelirsek sıcaklık işlemcide 50 derece OC %20 yaptığımda. Yüzde 15 yaptığmda en fazla 70 derece. Bundan kaynaklansay dı bugün girdiğimde de darboğaz olurdu diye düşünüyorum.
Denedim.

Manuel seçeneğini seçin overclock seçeneğini.

Orasını 200 olarak var sayıyorum 290 yapın veya 305.

Bilgisayar açılmayabilir deneme yanılma yöntemiyle yapabileceğiniz bir iş bu.
[/Quote.

Sizi üzmek istemem fakat o sistemi sonuna kadar zorlasanızda düzgün bir şekilde GTA oynamanız zor.

Dostum bugün oynamıştım bana 40 FPS versin yeter oynadım daha sonra çıkıp girdiğimde bu sorunla karşılaştım maalesef haklısın fakat bir şekilde oynamam lazım alabileceğim en iyi FPS alarak.

Manuel seçeneğini seçin overclock seçeneğini.

Orasını 200 olarak var sayıyorum 290 yapın veya 305.

Bilgisayar açılmayabilir deneme yanılma yöntemiyle yapabileceğiniz bir iş bu.

Denedim ve sonrasında PC kısa devre yaptı.
Neden manuel yapıyoruz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı