E8400 3 GHz yerine 2 GHz çalışma sorunu

Furkanzhr

Hectopat
İyi akşamlar bugün gelen E8400 işlemcimi bilgisayara taktım. İşlemci normalde 3 GHz fakat sabit 2 GHz'de çalışıyor. Ben de BIOS kısmından sadece CPU clock ratio kısmı 6X'di (333x6)
Sadece bu kısmı 9X yaptım. (Max 9 oluyor.)

3GHz normal hızına çıktı fakat CPU-Z programından kontrol ettiğim zaman Core Speed kısmı 2000 MHz ile 3000 MHz arasında gidip geliyor. Sabit kalmıyor. Bunun nedeni nedir acaba? Şimdiden teşekkürler
IMG_20200511_004132.jpg

Quick CPU adlı programı indirdim CPU core parking isimli programı bulamadım bu programda 3 seçenek var core parking İndex turbo boost İndex ve frequency scaling İndex bunları full mü yapıcam birde psu 330 watt sorun olmaz değil mi
Sorun olmaz sadece hepsini sona al %100 e ve ardından görev yöneticisinden işlemci ghz ini takip et hala 2.0 ghz de mi yoksa artıyor mu kontrol sağlayalım

Sorun olmaz kullanmaya devam edebilirsiniz sadece işlemcinin termal macun bakımını aksatmamanızı tavsiye ederim.Aslında yaptığımızın artısı şu işlemciyi tam verimle boştayken bile %100 performans alacak şekilde çalıştırıyoruz raminiz iyiyse ve ekran kartıyla darboğaz halinde olan bir işlemci değilse bu çözüm sizi uzun vadede kurtarır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı