E8400 Sisteme Ekran Kartı Önerisi

emretutar

Hectopat
Arkadaşlar biraz eski pc var benim şu an. Anakartımla uyumlu bir ekran kartı önerebilir misiniz? Yoksa pc'yi komple yenilememe mi tavsiye edersiniz? Önerilerinizi bekliyorum.

Anakart gigabyte P35 DS3L 2.0
İşlemci intel E8400
Kingston 4gb ram
Ekran karı Nvidia 512 mb 128 bit 9600gt
Seagate 320 gb hdd
300 watt psu

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar. Bişey daha sormak istiyorum. 300 watt psu yeni ekran kartı için yetermi ve anakart ekran kartına uyum sağlarmı. Birde bu sisteme hem psu hem ekran kartı 650 tl civarı tutuyor. Sizce değermi yoksa yeni sistememi geçmeli ne önerirsiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

650 TL yeni bir sistem için yeterli değil.
Şu an en zayıf halka ekran kartı. İntel işlemci içindeki HD 4600'den biraz hallice. Hem HD 4670 hem de i5 4460 ile HD 4600 kullandım.
ATI Radeon HD 4670 review

Ne tür oyunlar oynadığına bağlı neler yapabileceğin. İşlemci sıkıntı çıkarmıyor ise ekran kartı ve PSU ya da sadece ekran kartı alarak devam edebilirsin. Elindeki tüm parayı harcamak zorunda da değilsin. 1 2 yıl içinde DDR4 bileşenler ucuzladığında yeni sistem toplanabilir. O zaman hem elinde PSU hem de ekran kartın olur.
Eğer monitör çözünürlüğün yüksek değil ise R7 250 seni mutlu eder. Hem de PSU almazsın.
Elbette şimdi alacağın ekran kartı DDR4 sistem için yetersiz kalacaktır. Onu da o zaman düşünürsün. 500 TL altı kartlarda satarken ikinci elde kaybın az olur.
Hiç RAM eklemeye çalışma bence.

9600 gt baktım 96 watt kullanıyormuş. R7 250 ye hayli hayli yetecektir o zaman. Spintires oyununda gtx 470 istiyor. Bu kart gtx 470 kadar işimi görürmü acaba. Dediğiniz kart nvidia tarafında hangi karta eşdeğerdir.

Amd bir ekran kartı alırsanız büyük ihtimalle yeni psu'da lazım olacak çünkü amd kartlar fazla güç tüketir. Ayrıca sadece rakamlara bakmamak lazım psu'da, sizin psu'nuz 300 w'dir, kağıt üstünde almayı düşündüğünüz ekran kartını kaldırabilir ama gerçekte yanma ihtimali yüksek. Nvidia maxwell sayesinde az güç tüketiyor, buda bizim gibi eski sistemi olanlar için biçilmiş kaftan. Tabi nvidia takınca psu'un genede yanabilir, veya hiç bir şekilde sorun çıkarmayabilirde :).
E8400 ve hd 3850'li sisteme sahibim, anca dota 2 oynuyorum orta ayarlarda, bir aralar 750ti ve 2 gb RAM alarak ömrünü uzatıyim diyordum ama 5 küsur senelik sistem yatırım yapılmaz.

Amd bir ekran kartı alırsanız büyük ihtimalle yeni psu'da lazım olacak çünkü amd kartlar fazla güç tüketir. Ayrıca sadece rakamlara bakmamak lazım psu'da, sizin psu'nuz 300 w'dir, kağıt üstünde almayı düşündüğünüz ekran kartını kaldırabilir ama gerçekte yanma ihtimali yüksek. Nvidia maxwell sayesinde az güç tüketiyor, buda bizim gibi eski sistemi olanlar için biçilmiş kaftan. Tabi nvidia takınca psu'un genede yanabilir, veya hiç bir şekilde sorun çıkarmayabilirde :).
E8400 ve hd 3850'li sisteme sahibim, anca dota 2 oynuyorum orta ayarlarda, bir aralar 750ti ve 2 gb RAM alarak ömrünü uzatıyim diyordum ama 5 küsur senelik sistem yatırım yapılmaz.
Doğru söylüyorsunuz fakat şu an 9600gt 96 watt tüketimi var. R7 250 ise 75 watt. Dahada avantajlı olmuyormu. Kendi sitesinde 65 watt yazıyor. Rahat çalıştıracağını düşünüyorum.

R7 250 Nvidia tarafında GTX 650 civarı. GPU 2014 Benchmarks - Compare Products on AnandTech
R7 250, GTX 470'den elbette güçsüz.

Düzenleme: İşlemcin sorun çıkarmaz ise GTX 750Tİ düşünülebilir. PSU kağıt üstünde yeter gibi görünse de arkadaşın uyardığı gibi yeni bir PSU almak iyidir. Çünkü PSU zaman içinde verdiği güçten kaybeder. GTX 750Tİ GTX 470'den daha güçlü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı