Çözüldü E8400 ve RX460 Sistemin Oyunlarda Donma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sizhen7

Hectopat
Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
39
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun süredir hiç sıkıntı çekmiyordum ama PC'yi şehir dışına taşıdım. Okuldan dolayı. Neyse taşıdıktan sonra bir süre derslerden oyun oynamamıştım fakat oynamaya başladığım birçok oyunda "LoL, Natural Selection 2, Trove" gibi PC donmaya başladı, ilk 5-10 dakikadan sonra PC donuyor, 5 saniye civarı fare kontrolü bende oluyor sonra kilitleniyor, yeniden başlatmadan düzelmiyor. Web'de video izlerken sıkıntı olmuyor ama indirdiğim filmlerde ilk 5-10 dakikada video yavaşlayıp cızırtı yapıyordu, kapatıp açınca video programını düzeliyordu, şimdi videolarda da oyunlardaki gibi donmaya başladı.

İşletim Sistemi:Windows 10 Pro 64bit
Anakart: Gigabyte G41MT-S2PT
İşlemci: İntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Bellek: 4GB Kingston
Ekran Kartı: MSI RX460 2GB

  1. Monitörü değiştirdim.
  2. Windows 10 format attım.
  3. Ekran kartını ilk alınca BIOS dahil her şeyi güncelledim. Uzun süre sorun yoktu.
  4. Hoparlör kullanmadığım için DVI bağlantısını değiştirdim, HDMI monitör taktım.
  5. Bundan sonra taşıdım pcyi şehir dışına sorun başladı.


Bir ara kapadım bir daha açılmadı PC. Bip sesi falan gelmiyordu, tamire yolladım anakart değişecek dedi, geri aldım. Anakartı, kasa dışına çıkarıp çalıştırınca düzeldi, tekrar kasaya taktım her şeyi düzeldi ama ilk donma sorunu hala devam ediyordu.

Sorun donanımsaldır diye düşünüyorum, anakart ya da PSU ile alakalı bir sorun gibime geldi. PSU'nun ise yenisini alacağım, anakartsa biraz bekleyip işlemci ile aynı anda değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce sorun nedir ne yapmalıyım? Kütahya'dayım düzgün tamirci bulabileceğimi sanmıyorum, önceki olaydaki gibi direk değişecek deyip birde 2 katı fiyat istiyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Format attıktan sonra bir daha aynı sorunla karşılaşmadım.
@Silinen üye Q6600 Anakartın ile uyumlu büyük ihtimal çalıştırması gerekiyor. Q6600 ikinci el fiyatları ne kadar?
@BERWAR
Q6600 70-100 TL Arası değişiyor
E8400 35-70 arası Fiyat olarak çok bir fark yok. ama korktuğum psu ile sorun çıkartması eski bir psu olduğundan +12V Kısmından 204W Veriyor. Ekran Kartım R7 240 50Watt Güç Tüketiyor. Ekran 20-25W Tüketse işlemci 105W Anakart,Ram,Sabit Disk bunlar ne kadar güç tüketir ?
 
@Silinen üye R7 240, 30 Watt TDP değerine sahip. Elindeki işlemciyle darboğaz yaşıyor musun? FPS drop başka nedenlerden de olabilir.

League of Legends Warband gibi oyunlarda yaşanmıyor.
Skyrim,Dishonored,Dead Island gibi kısmen eski olan oyunlarda sık sık fps değerleri düşüyor. işlemci %100 değerde çalışınca takılmalar yaşanıyor. işlemci %100 değerdeyken ekran kartı maks %80 kullanılıyor.
 
Darboğaz yapıyor sistemin maalesef. CPU değişmeli.

@BERWAR
O zaman 280W 8 Yıllık Psuya Riske atmayarak E8400 alınmalımı ? Yoksa 4 Çekirdek işlemcimi tercih edilmeli ? E8400 kısmen yaşanabilir yine darboğaz diyorlar . ama forumda bazı yerlerdebu işlemciyle beraber GTX 750 Ti Kullananlar vardı.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dehşet darboğaz var. Gta 5 oynamayi düşünmesemde diğer oyunlarda benzer manzaralar yaşanacak. Kasa baya küçük yeterince soğutamiyorum. Işlemci ara sıra boşta 70-80 dereceyi görüyor. Buda bir etken olabilir sanırım.
 
Dehşet darboğaz var. Gta 5 oynamayi düşünmesemde diğer oyunlarda benzer manzaralar yaşanacak. Kasa baya küçük yeterince soğutamiyorum. Işlemci ara sıra boşta 70-80 dereceyi görüyor. Buda bir etken olabilir sanırım.
20170424_233151.jpg
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı