E8500 CPU 2.40GHz'de çalışıyor

O halde direk bu hızları değil de yavaş yavad overclock yapmayı deneyin. Çünkü o işlemcinin stok hızından sonra dahi overclock potansiyeli var.

Eski usul overclock yaparken bellek çarpan hızına da dikkat etmeniz gerekir. Eğer bellek mevcut bus hızı ise 800mhz çalışıyor ise bellek çarpanını aşağıya çekip daha yavaş çalıştırın sonrasında bus hızını artırın.

Ve overclock işini yavaşça yapın, ufak farklar ile boot etmeye çalışın sistemi.
😢 Onuda denedim yavaş yavaş arttirdim 300e yaklaşamadım bile bios kendini tekrar resledi sıkıntı işlemcide felanmı yada anakarttamı anlamıyorum .

Üstte yanlış yazmışım 267 MHz oluyor 667 ramlerden aklımda kalmış ramları oc yapmıyorum sadece cpu

Uyumsuzluk ihtimali var ama. Dediğim gibi bu anakartlarda 267mhz kısmını yükselttiğinizde bellekler de otomatik olarak overclock olur.
O yüzden ince bellek hızını 533mhz e düşürün ondan sonra bus hızını artırın.

Yalnız anakartınızın bu işlemci ile uyumsuz olma ihtimali var.
İşlemci 1333mhz FSB iken anakart 1066mhz.

E8000 serisi değil de e6000 serisi anakartınız için uygun gibi.
İlk attığım fotoda var oc ile desteklediği yazıyor destek listesindede var dediğim gibi
Önceki işlemci e7500 dü ucuz olduğu için e8500 aldım oc yapmadan standart CPU kullanayım diye buda kendi değerlerinde çalışmıyor

Bellek hızı 533 e düşündüğünüz an bus hızını da 333mhz yaptığınızda bellekleriniz 667mhz de çalışmaya başlayacak normal şartlarda. Ama eski sistemlerde bu biraz daha karmaşık yenilerde her şey profil açınca oluyor ama bunlarda biraz uğraşmak gerekiyor maalesef.

Bellek hızı 533 e düşündüğünüz an bus hızını da 333mhz yaptığınızda bellekleriniz 667mhz de çalışmaya başlayacak normal şartlarda. Ama eski sistemlerde bu biraz daha karmaşık yenilerde her şey profil açınca oluyor ama bunlarda biraz uğraşmak gerekiyor maalesef.
Voltaj yetmiyormu acaba dicem ama şimdi durduk yere PC de yakmak istemiom

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı