EA ile hukuk vs SAY ile yazılım okumak

yusuf.crx

Hectopat
Merhaba. Ben 12. sınıfa geçtim. Meslek seçimi konusunda çok ikilemde kaldım. Size şunu danışmak istiyorum. Öncelikle alanım sayısal olmasına karşın sözel derslerimde iyidir. Sayısal derslerim de iyidir. EA'dan sınava girersem hukuk okumayı planlıyorum (babam BAM hakimi ve ileride büro açabilir.)

SAY'dan sınava girersem yazılım okumayı planlıyorum (amcam akademisyen, yazılım profesörü).

Babanla amcan ne alaka diyecekseniz, yapacağım meslekte iyi bir çevrem olması benim için iyi bir avantaj olur. Konu hakkında düşüncelerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Hukuk mezunuyum. Ben de sayısalcıydım ve yazılım veya bilgisayar istiyordum ama istediğim üniversitelere sıralamam yetmediği için hukuk tercih ettim. Bunu niye yaptım mühendislik okusam mezun olduğumda iş bulabilme olasılığım iyi bir üniversiteden mezun olmadığım için az olacaktı ama hukukta hem önümde hakim savcılık gibi prestijli bir seçenek olduğu için hem de avukatlık için çalışacak yer konusunda zorlanmam diye seçtim. Sevdiğim ve istediğim bölümü seçseydim daha mı iyi olurdu bilmiyorum ama mühendislik içimde kaldı diyebilirim :) sizin kendinize göre artı ve eksilerini değerlendirip karar vermeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı