EA vs sayısal

Bu kadar dar vizyonlu olmak için ömrünün 35 yılını tarlabaşında falan geçirmiş olman lazım herhalde.
Felsefe okuyorum. Aşçılık da yan branşım aynı zamanda da teknikerim. Olanı söylüyorum fikrim bu doğrultuda beğenmiyor olabilirsin vizyonsuz demen için öncelikle tanıman gerekir. Sorun var ise sorabilirsin tartışabiliriz seviyeli bir şekilde fakat senin doğrun kendine o sebebpten sen kendi vizyonuna uygun gördüğünü yap.

Bu kadar dar vizyonlu olmak için ömrünün 35 yılını tarlabaşında falan geçirmiş olman lazım herhalde.
Aslında dar vizyonlu değil realist bir bakış açısı denebilir. Arkadaş bu konuda haklı ki Türkiye'de işletme mezunu olan çok fazla kişi var, çalışma olağanı da az ama Türkiye odaklı değil de yurt dışı odaklı çalışacağım denilirse Türkiye'de işletme okunabilir diye düşünüyorum. Ama Türkiye'de işletme üzerine çalışmak çok zor. Verilen maaş, çalışma şartları olsun vs.

Felsefe okuyorum. Aşçılık da yan branşım aynı zamanda da teknikerim. Olanı söylüyorum fikrim bu doğrultuda beğenmiyor olabilirsin vizyonsuz demen için öncelikle tanıman gerekir. Sorun var ise sorabilirsin tartışabiliriz seviyeli bir şekilde fakat senin doğrun kendine o sebebpten sen kendi vizyonuna uygun gördüğünü yap.
Okuma amacım da felsefeyi düşünmeyi okumayı sevmem yoksa zaten mesleklerim var yapıyorumda ek olarak turizm işletmeciliği de yapıyorum

Hocam yurt dışında yaşamak isteyen biri şuna Türkiye şartlarında ne okumalı veya geleceğin bitmeyecek mesleklerini de sayabilirsiniz?

Turizm ve Otelcilik. Özellikle turizm ülkelerinde. Mesela Finlandiya'nın kuzey ışıkları olduğu zamanki mevsiminde lapland civarındaki otellerin ne kadar ciro yaptıklarını tahmin bile edemezsiniz. Bu sadece bir örnek. Yükselmesi de cabası.

Tamamen skill odaklı ve dil seviyeni de yükselttiğini düşünürsek,

Mis.

Turizm ve Otelcilik. Özellikle turizm ülkelerinde. Mesela Finlandiya'nın kuzey ışıkları olduğu zamanki mevsiminde lapland civarındaki otellerin ne kadar ciro yaptıklarını tahmin bile edemezsiniz. Bu sadece bir örnek. Yükselmesi de cabası.

Mis.
Örneğin Turizm rehberliği gibi mi?

Ben de sayısal 8K yaptım Bilgisayar Mühendisliği okuyorum ve tıp dışında bölüm okunmaz demen tamamen kahkaha şelalesi. Onlarca mühendislik, diş, veterinerlik, temel bilimler... Uzuyor gidiyor bölümler. İyi yerlerde okursanız çok şahane yerlere gelebilirsiniz ve istediğiniz hayatı yaşarsınız, başkalarının size biçtiği hayatlar değil. Sağlığa ilgi duymayan bir insan tıp yazıyorsa çok büyük problem vardır, hukuk için de aynı şey geçerli.

Son düzenleme:
Aslında dar vizyonlu değil realist bir bakış açısı denebilir. Arkadaş bu konuda haklı ki Türkiye'de işletme mezunu olan çok fazla kişi var, çalışma olağanı da az ama Türkiye odaklı değil de yurt dışı odaklı çalışacağım denilirse Türkiye'de işletme okunabilir diye düşünüyorum. Ama Türkiye'de işletme üzerine çalışmak çok zor. Verilen maaş, çalışma şartları olsun vs.
Türkiye şartlarında yorum yaptığımı zaten belirttim.

Bireysel antrenörlükte yapıyorum söylemeyi unutmuşum.
3. Seviye antrenörüm dostum sorun var ise tartışabiliriz. Ayrıca oradan bakınca komik bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Komik olmayan bir şey gülüyorsun bunun ne anlama geldiğini söylersem ağır olabilir.

Tıp isteyen adam aynı harp okulu düşünen gibi zaten yapar. Bunlar çok ayrı mevzular. Misal benim sağlığa gram ilgim yok ve en basitinden hastanelerden tiksiniyorum. Tıp hedefin varsa tıp oku zaten her türlü paran olur. Ben skill odaklı bölümlerden bahsediyorum. Aşçılık da mesela muazzam bence. Günün sonunda "kardeş bende bu konuda diploma var, ahanda bu restoranlarda da çalıştım deneyimlerim de hazır" diyebilmen lazım.

Eğer böyle diyemeyeceksen boşuna üniversite okumanın anlamı yok. Örneğin uluslararası ilişkiler okuyacağına git işletme oku daha iyi. İşletme de okuma hatta. Onu okuyacağın zaman yerine çalış kazan para biriktir yurt dışında oku okulunu bir şekilde.

İşletme falan istiyorsan yurt dışına gitmen lazım, işletme için şuan Türkiye'de iş olağanı az ve benim etrafımda ki işletme uluslararası ilişkiler okuyanların çoğunluğu daha üst seviyelere yükselmek için yurt dışına okumaya gittiler. Tıp seçmekte Türkiye'de şuanlık çok mantıklı değil hazırlık olursa 7 yıl okuman lazım + tus sınavı var. Tahmini 10 yılını fakülteye bitirmeye ayırman lazım. Ya da yine dediğim gibi İngiltere'ye falan gidersen 5 yılda bitirebilirsin orada daha kısa sürüyor eğitim.
Tıpın şartlarını biliyorum annem babam doktor zaten. Hazırlığa gerek kalmaz C1 ingilizcem var zaten. Ayrıca 6 yıldan sonra geri kalan 4 yılda maaş alıyorsun okurken iş yapmış gibi 10 yıl boyunca maaşsız öğrenci olmuyorsun.
Sayısala kafan fazla basmıyorsa eşit ağırlık iyidir derim hele hocalar kötüyse. En azından lisenin son 2 yılı güzel geçsin. Sayısalcı arkadaşlarım depresyona girmişti. Eşit ağırlık seçmekle CEO olmanın arasındaki bağı anlayamadım.
Kafam çalışırsam basıyor kötü bir öğrenci değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı