EA vs Sayısal bölüm

Hayırlısı neyse o olsun hocam. Sadece sevdiğiniz bölümü tercih etmenizi ve ona göre hazırlanmanızı tavsiye ederim. Bende aynı yollardan geçtiğim için sizi anlayabiliyorum.
Aşçılıkta güzel paralar olduğunu bildiğim için aşçılığa yönlenmiştim, mesleğe en ufak ilgim veya sevgim yoktu. Sadece güzel para kazandıklarını bildiğim için ve 2 yıllık aşçılık bölümünün sıralamasının çok düşük olduğunu bildiğim için yönelmiştim. Sıralama buradaki en büyük etkendi.
Sonrasında "ben ne istiyorum" sorusunu kendime fazlasıyla sorarak aslında denizcilik veya havacılığın bana uygun olduğunu farkettim. Şu anda Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği için sınava hazırlanıyorum.
Bunu kendimi övmek amaçlı söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın fakat biraz vizyon olması lazım. Yapamam gözüyle bakarsanız hiç çabalamazsınız ama belki çabalasanız başarabileceksiniz.
Bunun için hiçbir zaman çabalamaktan korkmayın. Bu sene belki 100 bin yapacaksınız ve istediğiniz bölümler gelmeyecek olabilir ama farkedeceksiniz ki çalışınca 100 bine girilebiliyor. Sonrasında kendinize güveniniz gelecek ve belki 1 sene daha hazırlanarak daha iyisini yapacaksınız.
Uzun lafın kısası sevdiğiniz bölümü okumanız en önemli şey :). Başarılar dilerim.
Kesinlikle katılıyorum. Ben de yanlış yönlendirildim. Bir şekilde okur bitirir çalışırım diyorsun ama olmuyor. Kendini hep o hayalindeki meslekte ve hayatta hayal ederken buluyorsun. Başta biraz geç kalmışlık hissi vardı onu aştım şimdi de ne istediğime karar verip yola devam edeceğim.

Hedefiniz çok güzel ulaşacağınıza da eminim. Bu süreçte başarılar diliyorum. Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı