EBA için 1350 TL sistem toplama

Mustafa Kırık

Hectopat
Hayırlı ramazanlar abilerim. Şimdi uzaktan eğitimde bazı hocalarımız EBA'yı bazıları da Skyp'ı kullanıyor. Benim kullandığım bilgisayar çok kötü. 1100-1200 civarlarında bu çeşit uygulamaları kaldırabilecek ister APU, ister Intel'in eski seri işlemcileriyle R7 240 ekran kartıyla da olsa bir bilgisayar almak istiyorum. Oyun oynamayacağım için RAM ister DDR3 ister DDR4 4 GB olsa yeter. Ha 4 GB ile 8 GB arasında çok fiyat farkı olmazsa alabilirim. Dış kasam mevcut. HDD 250 GB 5400 RPM. Oyun oynamadığım için bana yetiyor. PSU sertifikasız 350W ekran kartı güç girişi 6 pin. İhtiyacım olan sadece işlemci, ekran kartı, anakart ve RAM. Bütçe kalırsa 120 GB SSD ekleyebilirim. Site olarak Hepsiburada ve N11 kullanmak istiyorum. PSU olursa 1300-1350 arası bütçe olur. Çok uzun oldu. Sıkılmadan okursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tavsiyem ekran kartı ile işlemciyi ayrı almak yerine işlemci ile beraber gelen ekran kartını kullanmanızı tavsiye ederim.
Anakart olarak
Gigabyte GA-A320M-H AM4 DDR4 micro ATX anakart
İşlemci/ekran kartı olarak.
AMD Ryzen 3 2200G dört çekirdek 3.50 GHz işlemci
RAM olarak.
Crucial 4 GB 2666 MHz DDR4 CT4G4DFS8266
Birazcık para kalıyor bu paraya biraz ekleyerek güzel bir PSU alabilirsiniz. Önerim 400-450W 80+ olsa yeterlidir.
Akakçeye bakarak fiyatlarını öğrenebilirsiniz ama sadece Hepsiburada ve N11'e takılı kalmamanızı öneririm.
Benim tavsiyem ekran kartı ile işlemciyi ayrı almak yerine işlemci ile beraber gelen ekran kartını kullanmanızı tavsiye ederim.
Anakart olarak.
Gigabyte GA-A320M-H AM4 DDR4 micro ATX anakart.
İşlemci/ekran kartı olarak.
AMD Ryzen 3 2200G dört çekirdek 3.50 GHz işlemci.
RAM olarak.
Crucial 4 GB 2666 MHz DDR4 CT4G4DFS8266
Birazcık para kalıyor bu paraya biraz ekleyerek güzel bir PSU alabilirsiniz. Önerim 400-450W 80+ olsa yeterlidir.
Akakçeye bakarak fiyatlarını öğrenebilirsiniz ama sadece Hepsiburada ve N11'e takılı kalmamanızı öneririm.

Ama gerçekten bu dönemde bu fiyata PC bulmak çok zor bu verdiğimle çok hayaller kurmayın derim ama EBA için işinizi görecektir.

Anakartı S2H almalıyım çünkü monitörüm VGA girişli. R3 2200G 680 lira ve pahalı. Oyun oynamayacağım için 200GE bana yeter. Bana sadece kaliteli bir RAM ve PSU önerebilir misiniz? Sadece bu sitelere takılı kalmayın demişsiniz. Taksit yapan güvenli bir site olursa iyi olur.
Bu şekilde toplamak çok zor, bulunduğun ilde toplama bir sistem alma şansın var mı sahibinden üzerinden? Bu şekilde rahatça oyun da oynayabileceğin bir sistem olur.

Malefes ki yok.

Anakartı S2H almalıyım çünkü monitörüm VGA girişli. R3 2200G 680 lira ve pahalı. Oyun oynamayacağım için 200GE bana yeter. Bana sadece kaliteli bir RAM ve PSU önerebilir misiniz? Sadece bu sitelere takılı kalmayın demişsiniz. Taksit yapan güvenli bir site olursa iyi olur.

Malefes ki yok.

Bütçeye uygunsa alabilirsin.

200GE, 3000G + AM4 bir anakart işine yarar attığım parçalarla. A320 anakartlarda 3000G için BIOS update gerekebilir.

Son düzenleme:

Bütçeye uygunsa alabilirsin.

RAM'i alabilirim ama PSU bana pek güven vermedi garanti açısından. Başka öneriniz var mı bir de anakart işlemci güç girişi 8 pin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı