eBay ödenmemiş item davası

mstf_zgr

Decapat
Katılım
19 Mart 2020
Mesajlar
151
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Geçenlerde ilk defa EBay'den bir ürün (laptop) bakınıyordum. Bakınırken ödeme ve kargo opsiyonlarını görmek için satın al tuşuna tıkladım. Anında "satın aldınız, ödemeyi şu tarihe kadar yapınız" ibaresiyle karşılaştım. Bu arada satıcı da kargolamam için ödemeyi yapınız şeklinde bir mesaj gönderdi. Zaten Türkiye'ye kargo opsiyonu olmadığını da fark ettim sonrasında ve ödeme yapmadım, o tarih geçtikten sonra ödenmemiş item davası açıldı "unpaid item case opened" mesajı geldi. Yine bir son ödeme tarihi geldi önüme. Satıcıya durumu açıkladım, almayacağım siz de göndermediniz sorun ne şimdi gibisinden bir mesaj yazdım. Satın alınan tarihte iptal edilebilir şeklinde geri dönüş yaptı. Ne olacak merakla bekliyorum 😄. Durum hakkında bilgisi olan var mı, neden böyle oldu, ne yapmam gerekir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey olur mu olmaz mı bilmiyorum ama neden yanlışlıkla satın aldığınız gün hemen iletişime geçmediniz? Satıcı veya Ebay'in kendisi ile iletişime geçip durumu açıklamanız iki tarafın da yararına olurdu. Sonuçta adam elindeki ürünü satmış olduğunu düşünerek sizin için günlerce bekletmiş olabilir, potansiyel müşterilerinden olmuş olabilir.
 
Evet bu konuda hatalıyım. Hatırlatma için teşekkürler! Ayrıca kart bilgilerimi vs girmeden nasıl satın almış oluyorum bir türlü anlamadım. Ama olan oldu, bundan sonrası için ne yapabilirim, benzer durumla karşılaşan oldu mu?
+güncel
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı