EBOB-EKOK soruları nasıl çözülür?

4-) 4,5,6'ya bölünebilmesi için bu 3 sayının Ekok'unu bulmak lazım ilk önce. Bunların ekok'u ise 60'tır. Demek ki seçeceğimiz sayı 60'ın katı olacak 60'da bu sayılara bölünür 120'ye de 180'e de 240'a da fakat bu çocuk zaten 157 soru çözmüş o yüzden en az kaç tane daha yapmalıdır dediği için 180'i seçiyorum. 180-157'den 23 cevap.
Dostum bence konuyu tekrardan dinle bir kanaldan veya öğretmeninden kuralları bilmiyorsun sanırsam. Ayrıca bazı soruları çözmen için başka konuları da bilmen gerekebilir. Bu arada 3. soru daha çok bölme bölünebilme sorusu gibi olmuş. Neyse iyi çalışmalar. Anlamadığın yer olursa yaz müsait olunca anlatırım.

O zaman ben bölme bölünebilme ebob ekok baştan çalışayım teşekkür ederim.

Öyle yapacağım teşekkür ederim.

Dostum tekrar yaptım ama bu soruları yine çözemedim

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum nasıl çözemedin ? Kuralları bildiğinden emin misin ? Laptü Matematik diye bir kanal var onu izleyip soru çözümlerini izler misin ? Bu arada çalışırken elin kalemde kağıtta olsun not al ve soruları kendin çözmeye çalış.

Sadece ebob ekok = 64 olanı çözebildim kenanlı soruyu da anladım ama diğer ikisini anlamadım. Kanalın tüm ebob ekok videolarını izlemeli miyim?

Bence izle ama yine de anlamıyorsan ve çözemiyorsan ya düzgün çalışamıyorsun ya da dikkatini vermiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…