Ebrar Bilgisayar Mı? PC Depo Mu?

Pcdepo'dan Asus N550JK laptop aldım ve ekran bozuk çıktı. Sitenin hakkımızda kısmında şöyle yazar.

" Satın aldığınız üründe 30 gün içinde teknik bir arıza çıkması durumunda birebir değişim yapma garantisini vermekteyiz."

Bende bu cümlenin üzerine pcdepo'ya geri gönderdim. Çünkü ben verdikleri bu garanti ile bana kendi depolarından yeni bir bilgisayar göndereceklerini sandım. (Başka ne sanılabilir ki?) Böylece Asus garanti servisiyle 1 ay falan uğraşmam hemen yeni bilgisayar elime ulaşır dedim, yoksa Asus garanti servisine gönderirdim, onlara gönderdiğim de olay şöyle gerçekleşti.

Gönderdikten sonra onları aradım "ne oldu benim bilgisayar" diye bana dediler ki: "Bilgisayarı Asus'a gönderdik sorun üretim hatası mı yoksa kullanıcı hatası mı diye onu bekliyoruz." Peki deyip kapattım (ben hâlâ pc'yi bu belirlemeden sonra kendi depolarından göndereceklerini sanıyorum) 1 hafta geçti ve bu 1 hafta içinde sürekli onları aradım. Son bir kez daha aradığımda "Asus değişim raporu verdi bu hafta içinde bilgisayarı kargoya veririz" dediler. Üstünden 3 hafta geçti hâlâ bilgisayar yok.

Sürekli aradım kimi zaman bu işle ilgilenen kişiye ulaşamadım kimi zaman mail yazdım geri dönmediler. Bir kere ulaştığımda da bana "Şu anda dolar yüksek Asus bilgisayar temin edemiyor" dediler. (Bu nasıl bir saçmalıksa beni ilgilendirmez ki dolar molar parayı alırken hiç dolar yüksek sonra alın demiyorlar) En son bu cuma aradığımda "bugün veya yarın kargoya vereceğiz" dediler yine bir geri dönüş olmadı ben pek sanmıyorum kargoya verdiklerini. Bir aydan fazladır pc elimde yok.

Sonuç olarak: Site güvenilir paranı alıyorlar ürünü de en kısa zamanda sana gönderiyorlar ama teknik elemanları ve müşteriyle ilgilenmeleri çok hoşuma gitmedi, maillerime falan cevap vermeyince. En önemlisi de Asus'un bana 24 ay içinde verdiği üretim hatalı bir durumda tamir veya değişim garantisini kendi pazarlamalarında kullanmaları. Bu durum beni çok sinir etti. Ha ben Asus'a göndermişim ha sen ne fark etti ki. Asus zaten ürün hatalıysa benim pc'yi değiştiriyor. Sen ne diye sanki kendinden, firmadan ayrı olarak böyle bir garanti veriyormuş gibi yazıyorsun ki o yazıyı oraya. Böyle pazarlama hileleri tabiri caizse üç kağıt olaylarına ben gelemem.

Bende başta ebrarbilgisayar'dan alacaktım pcdepo'da daha ucuzdu ürün pcdepo hakkında da güzel yorumlar okudum ve pcdepo'dan aldım. Herkesin başına böyle şeyler gelecek değil ama benim başıma geldi. Ürünü satın alana kadar gayet iyiler sonrası senin talihine bağlı.

Ebrar Bilgisayar'dan aldım yaklaşık 5 ay önce hiçbir sorun yaşamadım.Tercihinde yardımcı olur mu bilmem fakat sikayetvar.com üzerinden iki firmanın da yorumlarına bakmanı tavsiye ederim.

Tabi ki hiç kuşkusuz Pc depo derim. Bende oradan aldım 9 ayı geçti aldığım daha maşallah tık demedi aldığım pc. Kargoda da en ufak bir sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı