Eclipse P600S alınır mı?

Zorluğundan değil kasa benim en iyi olduğum kategori ancak bu denli yüksek bütçede saçma sapan önerilere kulak asıp sallamasyonvari bir sistem yazarsan ve sistemin varlığına dair somut bir kanıt istediğimizde bu kanıtı bize vermezsen sana harcadığımız vakti boşa harcanmış oluyor.

Ben birçok konu açtım. Dediklerini buraya yazdım yani sallamasyon değil. Bazıları doğru SSD NVMe sabit disk falan onlar doğru bence ama kasa doğru düzgün öneren olmadı ve en az 3 konu kasa için açtım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorluğundan değil kasa benim en iyi olduğum kategori ancak bu denli yüksek bütçede saçma sapan önerilere kulak asıp sallamasyonvari bir sistem yazarsan ve sistemin varlığına dair somut bir kanıt istediğimizde bu kanıtı bize vermezsen sana harcadığımız vakit boşa harcanmış oluyor.

Selam. Yeni bir konu açmak istemedim. Kasa konusunda iyi olduğunuzu yazdığınız için soruyorum. Phanteks P600S kasa ve FSP Hydro Ptm Pro (HPT2-1200M) 1200W 80+ Platinum güç kaynağı aldım. Sistem topluyorum, Mali şartlardan dolayı önümüzdeki ağustos ayında sistemi tamamlamayı düşünüyorum. Sistem DDR5 olarak planlandı. Önerilerinizi merakla bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar. Yeni bir konu açmak istemedim. Kasa konusunda iyi olduğunuzu yazdığınız için soruyorum. Phanteks P600S kasa ve FSP Hydro PTM PRO (HPT2-1200M) 1200W 80+ Platinum güç kaynağı aldım. Sistem topluyorum, mali şartlardan dolayı önümüzdeki Ağustos ayında sistemi tamamlamayı düşünüyorum. Önerilerinizi merakla bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam daha Ağustos ayına çok var, o zamana kadar kim öle kim kala :D Ama bahsettiğiniz 2 parça da kaliteli. Hayırlı olsun, güzel bir alışveriş olmuş.

Hocam daha ağustos ayına çok var, o zamana kadar kim öyle kim kala :D ama bahsettiğiniz 2 parça da kaliteli. Hayırlı olsun, güzel bir alışveriş olmuş.

Şimdiden almam gereken parçalar ve yeni çıkanı beklemem gereken parçalar konusunda netleştirmem gereken şeyler var. Ekran kartı ve işlemciyi yurt dışından getirtebilirim. RAM, M.2 SSD, kasa fanları, termal macun gibi konularda şimdiden sipariş vermeli miyim, yoksa mevcut parayı dövize yatırıp bunların hepsi için beklemeli miyim? 320 Hz monitörler sonrası 480 Hz monitörler çıkacak diyorlar 2023'te. Elimdeki parayı kullanıp 320 Hz alınır mı? 480 Hz'leri beklemem doğru olur mu?

Termal macunu özellikli olarak almana gerek yok, sıvı soğutmaların içerisinden kaliteli macun çıkıyor çoğunlukla. Ama illa almak istersen de Arctic MX-4 yeterli. Ama sadece Amazon veya Teknobiyotik'ten almalısın.

M.2 SSD'yi PCI-e 5.0 düşünmüyorsan alabilirsin. Şu an KC3000 diğer disklere göre daha iyi fiyat dengesine sahip.

RAM de alınabilir. Tabii siz ayrı bir konu açsanız daha iyi olur.

Şimdiden almam gereken parçalar ve yeni çıkanı beklemem gereken parçalar konusunda netleştirmem gereken şeyler var. Ekran kartı ve işlemciyi yurt dışından getirtebilirim. RAM, M.2 SSD, kasa fanları, termal macun gibi konularda şimdiden sipariş vermeli miyim, yoksa mevcut parayı dövize yatırıp bunların hepsi için beklemeli miyim? 320 Hz monitörler sonrası 480 Hz monitörler çıkacak diyorlar 2023'te. Elimdeki parayı kullanıp 320 Hz alınır mı? 480 Hz'leri beklemem doğru olur mu?

Hocam 320 değil 360, ayrıyeten 480Hz i napıcaksınız 360Hz bile fazlasıyla yeterli gelecektir.

Termal macunu özellikli olarak almana gerek yok, sıvı soğutmaların içerisinden kaliteli macun çıkıyor çoğunlukla. Ama illa almak istersen de Arctic MX-4 yeterli. Ama sadece Amazon veya Teknobiyotik'ten almalısın.

M.2 SSD'yi PCI-e 5.0 düşünmüyorsan alabilirsin. Şu an KC3000 diğer disklere göre daha iyi fiyat dengesine sahip.

RAM de alınabilir. Tabii siz ayrı bir konu açsanız daha iyi olur.
Macun için Thermal Grizzly Kryonaut düşünmüştüm. Uzun ömürlü müdür onu bilemiyorum. Kıvamı tuhaf geldi bana.

ssd'de 5'leri beklesem iyi olacak sanıyorum.

Ram konusunda da 2023'te bir üst model beklentiniz var mıdır?

Konuyu buradan devam ettirme sebebim, Phanteks P600S kasa ile ilgili olması ve kasayı aşırı beğendim.

Kasa fanlarını değiştirmeme gerek var mıdır? Daha iyi hava akışı sağlayan bir fanlar var sanıyorum. Bu kasa üzerindeki fanların hava akışı ve ses düzeyi nedir?

Teşekkür ederim.

RAM konusunda da 2023'te bir üst model beklentiniz var mıdır
Eğer AM5 tercih edecekseniz RAM bakımından en ideal frekans 6000 MHz. Üstü gereksiz. RAM için beklemeye gerek yok yani.

Eğer AM5 tercih edecekseniz RAM bakımından en ideal frekans 6000 MHz. Üstü gereksiz. RAM için beklemeye gerek yok yani.

Anladım, G.Skill Trident Z5 Neo RGB F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR (CL 30 olan bu) RAM'i kafaya koymuştum, sipariş vereyim öyle diyorsanız. Daha farklı bir öneriniz var mı marka model olarak? Sistem AMD olacak.

Anladım, G.Skill Trident Z5 Neo RGB F5-6000J3040G32GX2-TZ5NR (CL 30 olan bu) RAM'i kafaya koymuştum, sipariş vereyim öyle diyorsanız. Daha farklı bir öneriniz var mı marka model olarak? Sistem AMD olacak.
6000-30 iyi olur, alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı