Konuyu açma sebebim 1 hafta gece gündüz uğraşıp ümidimi kesme noktasında başarıya ulaşmam sonucu öğrendiklerimi paylaşmamdır. Şu an çok mutluyum, bu mutluluğu siz de yaşarsınız umarım.
Sonuç: Sistem ubuntu'dan da windows7'den de hızlı çalışıyor. SSD olmamasına rağmen performans iyi.
Niresh Yosemite Zone distrosu kullanıldı. 10.10.1 kurulduktan sonra 10.10.3'e güncellendi. Tüm işlemleri güncellemeden sonra yapın. HD4650 tanıtma sorunu yaşıyorsanız güncellemeniz gerekli.
PCI Configration Begin'de takılıyorsa npci=0x2000 veya 0x3000 deneyin.
Multibeast ile VodaaHDA son 2.8.7 (son sürüm) yüklendi.
Multibeast ile birkaç şeye daha tik koymuş olabilirim fakesmc falan sanırım.
Bios ayarları:
Tam yükleyici esnasında reset atmasının çözümü bu bios ayarlarıdır.
Cloverda root device uuid is kısmında reset atıyorsa çözümü yine bu bios ayarları olabilir.
CPU speed spectrum ayarının altındaki üstündeki ayarları da enabled/disabled deneyebilirsiniz.
Çok alakasız şeyler kritik olabiliyor, ben de anlamıyorum.
Chemaleon bootloader kullanıldı, clover sorunları çözmedi.
Ekran kartını tanıtmada denemediğim kext kalmadı ve sonra sistemi 10.10.3'e güncelleyip orjinal sistemdeki kextlere 94981002 id'si eklenince çalıştı. Kext wizard kullanıldı. Disk izinleri ve cache onarıldı. Ekran kartı çalışınca sevinçten gözümden yaş gelecekti. HD4650 Mobility de bu id farklı. Ve diğer idleri silmeniz gerekiyor. Sadece sizin device ID'niz olacak. 10.10.3 haricinde çalışmıyor, bu yüzden güncellemeniz lazım.
Güncelleme sonrası Reset CMOS sorunu için multibeast ya da başka bir yerden AppleRTC patch yükledim.
Uyku modunun çalışıp çalışmadığını bilmediğimden disable yaptım, umurumda olan bir özellik değil. Sabit disklerin uyuma modu çalışıyor.
App Store aygıtınız veya bilgisayarınız doğrulanmadı. yardım için destek bölümü ile temasa geçin hatası ne yaptıysam çözülemedi.
Çözümü şöyle buldum.
Chemaleon Wizardla SMBİOS'tan iMac 10,1 olarak işaretledim. Kendi donanımıma benzer donanım içerdiği için bunu seçtim. DDR2, LGA775, HD4670 çok benzer. iMac (21,5 inç, 2009 Sonu) olarak tanıdı böyle yapınca. Ben de Mac (21,5 inç, 2009 Sonu) bir serial bulup (googleda görsellere yazınca çıkıyor) SMbiosa serialı girdim. Ve ethernet buildin satırını ekledim boot.pliste.
Videodakini adım adım uyguladım.
Videoda okunmayan boot.plist'e eklenen bölüm:
<key>device-properties</key>
<string></string>
Chemelaon wizard ile oluşturulan plist dosyası:
Kolay gelsin.
Sonuç: Sistem ubuntu'dan da windows7'den de hızlı çalışıyor. SSD olmamasına rağmen performans iyi.
- ECS 945 G-M3
- 2*2 GB OCZ Reaper 1066 MHZ
- E6320 Core 2 Duo
- HIS ATI HD 4650
- Sata 2 HDD
Niresh Yosemite Zone distrosu kullanıldı. 10.10.1 kurulduktan sonra 10.10.3'e güncellendi. Tüm işlemleri güncellemeden sonra yapın. HD4650 tanıtma sorunu yaşıyorsanız güncellemeniz gerekli.
PCI Configration Begin'de takılıyorsa npci=0x2000 veya 0x3000 deneyin.
Multibeast ile VodaaHDA son 2.8.7 (son sürüm) yüklendi.
Multibeast ile birkaç şeye daha tik koymuş olabilirim fakesmc falan sanırım.
Bios ayarları:
- Sata: Enhanced
- Exculute Disable Bit: Enabled
- Vanderpool: Enable
Tam yükleyici esnasında reset atmasının çözümü bu bios ayarlarıdır.
Cloverda root device uuid is kısmında reset atıyorsa çözümü yine bu bios ayarları olabilir.
CPU speed spectrum ayarının altındaki üstündeki ayarları da enabled/disabled deneyebilirsiniz.
Çok alakasız şeyler kritik olabiliyor, ben de anlamıyorum.
Chemaleon bootloader kullanıldı, clover sorunları çözmedi.
Ekran kartını tanıtmada denemediğim kext kalmadı ve sonra sistemi 10.10.3'e güncelleyip orjinal sistemdeki kextlere 94981002 id'si eklenince çalıştı. Kext wizard kullanıldı. Disk izinleri ve cache onarıldı. Ekran kartı çalışınca sevinçten gözümden yaş gelecekti. HD4650 Mobility de bu id farklı. Ve diğer idleri silmeniz gerekiyor. Sadece sizin device ID'niz olacak. 10.10.3 haricinde çalışmıyor, bu yüzden güncellemeniz lazım.
Güncelleme sonrası Reset CMOS sorunu için multibeast ya da başka bir yerden AppleRTC patch yükledim.
Uyku modunun çalışıp çalışmadığını bilmediğimden disable yaptım, umurumda olan bir özellik değil. Sabit disklerin uyuma modu çalışıyor.
App Store aygıtınız veya bilgisayarınız doğrulanmadı. yardım için destek bölümü ile temasa geçin hatası ne yaptıysam çözülemedi.
Çözümü şöyle buldum.
Chemaleon Wizardla SMBİOS'tan iMac 10,1 olarak işaretledim. Kendi donanımıma benzer donanım içerdiği için bunu seçtim. DDR2, LGA775, HD4670 çok benzer. iMac (21,5 inç, 2009 Sonu) olarak tanıdı böyle yapınca. Ben de Mac (21,5 inç, 2009 Sonu) bir serial bulup (googleda görsellere yazınca çıkıyor) SMbiosa serialı girdim. Ve ethernet buildin satırını ekledim boot.pliste.
Videodakini adım adım uyguladım.
Videoda okunmayan boot.plist'e eklenen bölüm:
<string></string>
Chemelaon wizard ile oluşturulan plist dosyası:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<string>4b00000001000000010000003f0000000100000002010c00d041030a0100000001010600001e0101060000057fff0400160000006200750069006c0074002d0069006e0000000500000001</string>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>Graphics Mode</key>
<string>1440x900x32</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>-v kext-dev-mode=1 npci=0x3000 dart=0 ahcidisk=1 debug=8</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>PciRoot</key>
<string>1</string>