ECS G31T-M7 Hackintosh Kurulumu

Emre Malçok

Hectopat
Merhaba. YouTube'daki inceleme videolarını izledim. Ben kendi bilgisayarıma Mac OS X yani Hackintosh kurulumu yapmak istiyorum. Ancak kurulum öncesi kurulum sırasındaki ayarlar seçenekler hakkında pek fikrim yok. Videolardan yönelerek size sistemi yazılı halde atmak istiyorum ki bana yardımcı olabilesiniz. En kısa sürede yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler. Gerekli olan herhangi bir bilgi daha varsa bana bildirebilirsiniz.
Sistemim:

• CPU: Quad Core Intel 2 Quad Q8300, 2500MHz (4 CPUs), ~2.5GHz (7,5x333) (Ahci desteği var)
  • Bellek: 4096 MB
  • Anakart: ECS G31T-M7
  • BIOS: AMI Sürüm:080014
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 9600 GT
  • Ses Kartı: VIA VT1708B 8ch@ Intel 82801GB ICH7
  • Depolama: SAMSUNG HD502HI SATA Device (500 GB)
  • Ağ Bağdaştırıcısı: Atheros L2 Fast Ethernet 10/100 Base-T Düzenleyicisi
  • USB Sürücüler: Intel 82801GB ICH7

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı işlemciye sahibiz :) Bak kardeşim önce Recep abi'nin verdiği linkten Mac Mavericks'i indir. daha sonra USB belleğe yaz. Sonra BİOS ayarlarını yap. Yaptıktan sonra rehberlerden bilgi ala ala git. Bir çok rehber var. Ben Hackintosh mantığını anladım, Haftasonu kısmetse kurucam :)

Öncelikle teşekkürler kardeşim yorumun için :) Şuan söylediğin üzere OS X 10.9 Install USB (13A603).zip adlı dosyayı indiriyorum. Bende cuma günü yada haftasonu yapmayı planlıyorum ancak bios ayarları kısmında yardıma ihtiyacım olacak galiba :)

Öncelikle teşekkürler kardeşim yorumun için :) Şuan söylediğin üzere OS X 10.9 Install USB (13A603).zip adlı dosyayı indiriyorum. Bende cuma günü yada haftasonu yapmayı planlıyorum ancak bios ayarları kısmında yardıma ihtiyacım olacak galiba :)
Recep Bey'in videosunu izlediyseniz çoğu ayarları tahmin ediyorsunuzdur zaten, takıldığınız yerde tekrar danışabilirsiniz.

Destekleriniz için teşekkürler. Peki ml3u mu kurmalıyım mavericks mi hangisi daha stabil olur benim sistemimde?
Kurduktan sonra ikisi de stabil olur, başarılı bir kurulumsa :) Bende de Q8400 işlemci var, şu an da Mavericks'ten yazıyorum, sıkıntısız, dertsiz temiz bir kurulum oldu. En son sürüm her zaman iyidir.

Önemli değil kardeşim ne demek bu arada Resul arkadaşımızında dediği üzere en son sürüm en stabil olanıdır. Sen kurulumu düzgün ve temiz yaptıktan sonra bir sorun olursa yaz foruma bilen biri mutlaka çıkar yani bu ben bile olabilirim soru sormaktan kaçınma ve rehberlerin hepsini izleyip mantığı anlamadan sakın kuruluma felan geçme iyi forumlar :)

OS_X_Mavericks_10.9_bootable_USB_for_Intel_PCs_ dosyasini bilgisayarima indirdim. Zip dosyası olarak inen dosyanin adi OS X 10.9 Install USB (13A603)

Zipi açtığımda içerisinden "OS X 10.9 Install USB.raw" adlı bir dosya cikti. Bu dosyayla ne yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok. Ilk sorum bu olacak.

İkinci sorum ise bugun bios ayarlarını kontrol etmek için biosa girdim ve gerekli ayarlari kendi biosumda bulamadim. Ne yapmam gerekiyor gerekli ayarları yapabilmem için. Resimleri link olarak atiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum :)

BİOS GİRİŞ ÖNCESİ EKRANI:
us012.jpg

BİOS EKRANI:
us02c.jpg

Tamam çok memnun olurum :) Bu arada ben henüz yeni kullanıcı olduğum için özel mesaj atamıyorum m3Rt nickli arkadasım bana herhangi bir iletisim adresini sosyal ağ hesabı falanda olur atabilirsen ayrıntılı sormak istediğim birkaç şey var. Madem aynı anakarta sahibiz bana yardımcı olacağını düşünüyorum :)

BİOS için gerekli ayarları yarın senden alıyorum orası okey :) BİOSu güncellemede hangi adımları izlemem gerekiyor ondan bahsedebilir misin bana?

AFUWIN üzerinden güncelleme yapabilir miyim?

Biosu AFUWIN uzerinden guncelledim ve acilis ekrani anakartin sayfasiyla acildi tarih ve saat girdim. Bios guncelleme tamamlandi sanirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı