ECS H61H2-MV BIOS'una girilmiyor

Eğer windowsa giriş yapabiliyorsanız shifte basılı tutarak yeniden başlat butonuna tıklayın. Gelen ekranda troubleshooting menüsünde uefi yazılımıyla ilgili olan seçeneği seçin. Bilgisayarınızın biosa girmesi lazım
 
Eğer Windows'a giriş yapabiliyorsanız Shift'e basılı tutarak yeniden başlat butonuna tıklayın. Gelen ekranda troubleshooting menüsünde UEFI yazılımıyla ilgili olan seçeneği seçin. Bilgisayarınızın BIOS'a girmesi lazım.

İşte ben o yöntemi de denedim. Shift tuşuna basılı tutarken yeniden başlat dediğim zaman hiçbir şey olmamış gibi yeniden başlıyor ve masaüstü tekrar geliyor.
 
Ayarlar -> güncelleştirme ve güvenlik -> kurtarma -> gelişmiş başlangıç seçeneğinin altında şimdi yeniden başlat butonu olması lazım daha sonrasında yine uefi seçeneğini seçmeyi deneyin. Menü adları birebir olmayabilir ama bulacağınızı düşünüyorum
 
Ayarlar -> güncelleştirme ve güvenlik -> kurtarma -> gelişmiş başlangıç seçeneğinin altında şimdi yeniden başlat butonu olması lazım daha sonrasında yine UEFI seçeneğini seçmeyi deneyin. Menü adları birebir olmayabilir ama bulacağınızı düşünüyorum.

Reyiz eyvallah sağ olasın. Ama bir sıkıntım daha var. Ben senin sayende BIOS'a girmeyi başardım fakat şu anda Save and exit dedikten sonra tekrar BIOS açılıyor ve çıkamıyorum.
 
Reyiz eyvallah sağ olasın. Ama bir sıkıntım daha var. Ben senin sayende BIOS'a girmeyi başardım fakat şu anda Save and exit dedikten sonra tekrar BIOS açılıyor ve çıkamıyorum.
Windowsun yüklü olduğu depolama cihazının birinci sırada olduğundan emin olun. Eğer düzelmezse ve bilgisayarınızda yedeklemenizi gerektirecek bir şey yoksa yeni bir windows kurulumu yapmayı deneyebilirsiniz.(Shift restart ile gelişmiş başlangıca girememek windows kurulumzda bazı sorunlar olduğu anlamına gelebilir). Bios ayarlarınızla ilgili daha detaylı bilgi verirseniz benim veya rumdaki diğer arkadaşların daha kolay çözüm bulacağına inanıyorum. Örneğin bios a neden girdiniz ve hangi ayarı değiştirdiniz gibi.
 
Windows'un yüklü olduğu depolama cihazının birinci sırada olduğundan emin olun. Eğer düzelmezse ve bilgisayarınızda yedeklemenizi gerektirecek bir şey yoksa yeni bir Windows kurulumu yapmayı deneyebilirsiniz.(Shift restart ile gelişmiş başlangıca girememek Windows kurulumzda bazı sorunlar olduğu anlamına gelebilir). BIOS ayarlarınızla ilgili daha detaylı bilgi verirseniz benim veya rumdaki diğer arkadaşların daha kolay çözüm bulacağına inanıyorum. Örneğin BIOS'a neden girdiniz ve hangi ayarı değiştirdiniz gibi.

Bilgisayarımdaki overclock aşırı yük yaptığı için kapatmak istedim. BIOS'a girdim. Normal bir şekilde overclocku da kapattım. Fakat şu anda BIOS ekranından hiçbir şekilde çıkamıyorum.
 
Probleminiz pek alışıldık bir şey değil doğrusu ama aklıma gelen şeyler şunlar:
Klavye dışında bütün usb cihazlarını çıkartın Hdd/Ssd birimlerinin kablolarının iki tarafa da bağlı olduğundan emin olun.
Eski bios ayarlarınıza dönmeyi deneyin.
Windows kurulumu olan usb veya cdniz varsa bu yazıda yazanları deneyin. (Eğer isterseniz siteyi çevirebilirim)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı