ECS H81H3-M7 (V1.0) Anakartı ASUS H81M-K ile değiştirmek

Selamlar, arkadaşlar bilgisayarım Casper Nirvana NSH Serisi Masaüstü
Google'da aratmak isteyenler için kodu: CASPER CD.VTI4790A

Sistemim ise şu şekilde;

Anakart:ECS H81H3-M7 (V1.0)
İşlemci:INTEL CORE İ7-4790 CPU
Ekran kartı:MSİ Gtx 1060 3G
Sabit Diskler:TOSHİBA 1TB 7200RPM
SEAGATE 2 TB Barracuda 7200 Rpm
SSD:Samsung 250GB 850 EVO
Ram:CORSAİR 16GB Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11
Güç kaynağı:XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 600W

Ben bu anakartımı ASUS H81M-K ile değiştirmek istiyorum. Zaten değiştirmedik kalan bir anakart, işlemci ve kasa kalmıştı :) Sistemimi görüyorsunuz, şu durumda onlara gerek kalmadı çok şükür. Şunu belirtmeliyim ki bu parçaların her biri tamamen ayrı ayrı zamanlara dağılarak plansız bir şekilde alınmıştır, bazı zor koşullardan dolayı. Yoksa ben bunları ayrı ayrı alacağıma, yeni sağlam bir sistem toplardım :( Neyse asıl konumuza dönersek, almak istediğim anakart:

ASUS H81M-K Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart

H81M-K | Anakart | ASUS Türkiye

Eski anakartım: ECS > H81H3-M7 (V1.0)

Geriye değişecek bir şey yok. Ancak güç kaynağı hakkında tereddütlerim var. 2 harddisk ve SSD yüzünden. Ek bir Power SATA kablosuyla bağladık 2 TB olan harddiski bilgisayara, güç kaynağının başka Power SATA güç girişinin olmaması durumundan ve hatta DVD çaları da bu yüzden devre dışı bıraktırdık, zorlamasın diye güç kaynağını. Neyse hayırlısı, bakacağız artık :) Benim durumum bu arkadaşlar. Sizler ne öneriyorsunuz bu değişiklik hakkında?

Not:İşlemcim sadece LGA 1150 soket anakartlar ile uyumludur. Aslında bütçem de yok, para da yok :) Tamamen yine son kalan çürük parçayı düzeltmek amacı güdülmektedir. Yani ekstra olacak. Oyun oynarken çok nadir FPS düşüşleri yaşanabiliyor, diğer parçaların hepsi değiştirildiği için artık göze çarpan bir tek anakart kalıyor ve şunu da belirtmeliyim ki sistemimin de uyumlu olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca bazı detaylar var, soran olursa eğer memnuniyetle cevaplandırırım. Biraz uzun oldu yazım, gerçekten kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğiniz anakartı kullanıyorum. Güzel bir anakart, en azından benim için yeterli özellikleri bakımından :) Fazla oyun oynamıyorum (Zaten sistemim imzamda var), o nedenle oyun performansı hakkında pek bir fikrim yok. Ama sizi memnun edeceğinden eminim.
Yalnız hatırlatmak istediğim bir durum var. Eğer bilgisayarınız o anakart üstünde lisanslı bir Windows ile geldiyse anakart değişikliğinde lisansınız geçersiz olur. Ama eğer Windows 10 ile gelmişse lisansınızı taşıyabilirsiniz. Ben denemedim, ama başarılı olduğunu gördüğüm kullanıcılar var Sosyal'de. Şu şekilde Windows 10 lisansınızı taşıyabilirsiniz: How to re-activate Windows 10 after a hardware change

Belirttiğiniz anakartı kullanıyorum. Güzel bir anakart, en azından benim için yeterli özellikleri bakımından :) Fazla oyun oynamıyorum (Zaten sistemim imzamda var), o nedenle oyun performansı hakkında pek bir fikrim yok. Ama sizi memnun edeceğinden eminim.
Yalnız hatırlatmak istediğim bir durum var. Eğer bilgisayarınız o anakart üstünde lisanslı bir Windows ile geldiyse anakart değişikliğinde lisansınız geçersiz olur. Ama eğer Windows 10 ile gelmişse lisansınızı taşıyabilirsiniz. Ben denemedim, ama başarılı olduğunu gördüğüm kullanıcılar var Sosyal'de. Şu şekilde Windows 10 lisansınızı taşıyabilirsiniz: How to re-activate Windows 10 after a hardware change
Klasik olan durum yüzünden yani ceza yediğimden cevap yazamadım, bende beğeneceğimi düşünüyorum çünkü çok araştırdım, mübarek anakart özellikleri say say bitmiyor. Hele ki benim anakartıma göre... Windows etkinleştirilmedi diyelim ancak Microsoft'un Windows 10 hakkında çok esnek davrandığı çok belli, Microsoft'un sitesinden bir yerden bir şeyler bulup orjinal Windows 10 yaparım diye düşünüyorum, diyelim ki dediğiniz gibi etkinleştirme başarısız oldu, o zaman için bana uygun fiyatdan Windows 10 sürümü linkleri önerir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı