Edebiyattan düşük almak

gokguk62

Hectopat
Daha fazla  
Ben, normalde notları yüksek olan biriyim. Ancak 9. sınıfta bayağı bir afalladım; bazı derslerim 60'lara düştü. Zaten ailem, her zaman ortaokuldaki gibi yüksek puanlar bekliyordu ama bu sefer olmadı. Az önce e-Okul'a girdim ve girmez olaydım... 51 almışım! Normalde en az 70 bekliyordum. Zaten LGS'de başarısız olduğum için aileme karşı mahcuptum, bir de bunu gördüklerinde bayağı bir azar işittim.

Şu an sadece annem biliyor. Babam öğrenirse büyük ihtimalle başım fena halde derde girecek. Çünkü bana, “en az 95 alırsın, yoksa her şeyini kısıtlarım,” demişti. Şu anda ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Çaresiz bir şekilde oturmuş düşünüyorum, ama bir çözüm de bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise ile ortaokul arasında çok fark var. Yüksek puanlar almak istiyorsan günü gününe tekrarlar ve 3-4 saatlik çalışmalar yapman faydalı olur.

Ayrıca mesela yorum ağırlıklı sınavlarda beklediğimden 15-20 puan düşük alıyorum yorum soruları hocanın kanaatine göremi puanlanıyor?

Ben, normalde notları yüksek olan biriyim. Ancak 9. sınıfta bayağı bir afalladım; bazı derslerim 60'lara düştü. Zaten ailem, her zaman ortaokuldaki gibi yüksek puanlar bekliyordu ama bu sefer olmadı. Az önce e-Okul'a girdim ve girmez olaydım... 51 almışım! Normalde en az 70 bekliyordum. Zaten LGS'de başarısız olduğum için aileme karşı mahcuptum, bir de bunu gördüklerinde bayağı bir azar işittim.

Şu an sadece annem biliyor. Babam öğrenirse büyük ihtimalle başım fena halde derde girecek. Çünkü bana, “en az 95 alırsın, yoksa her şeyini kısıtlarım,” demişti. Şu anda ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Çaresiz bir şekilde oturmuş düşünüyorum, ama bir çözüm de bulamıyorum.

LGS sonrası rahatlık + aile baskısı normal bence notların düşmesi. Ayrıca liseler ortaokula benzemez. Babanız yüksek ihtimal dediğini yapacaktır. Ben de yaşamıştım ve hala yaşıyorum. Evde çabaladığınızı görsünler. Sonuçlar ara karne ile veli toplantısında gösterilmediği sürece söylememeye çalışın. Ayrıca çabaladığnızı görürlerse affedip yolunuza engel koymazlar.

@armas çok güzel özetlemişsiniz. Sen ve ailen başarılısın diye gözünüzde büyütmüşsünüz aslında.

Hocam ben hiçbir zaman kendimi zeki olarak görmedim. Ortaokulda sınavlardan yüksek alınca otomatik olarak çevremde ve ailemde böyle bir yargı oluştu şimdi de ben belirledikleri ideallere ulaşmaya çalışıyorum.

Ikinci sınavlarda iyi çalışıp notunu yükseltmene bak ayrıca sözlü notları girildiğinde biraz da olsa yukselcektir direkt bu haliyle bakma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı