Edge'in çok fazla RAM yemesi

ksek2

Picopat

Sadece 5 sekme açık ve 4 tane eklenti var açılan sekmeler eklentiler çok ağır değil niye bu şekilde? Bana az RAM yiyen tarayıcı önerir misiniz?

Firefox diyecektim son anda görev yöneticisine baktım.

Aslında Edge bende çok az ram kullanıyor genelde 500Mb'ı geçmiyor ortalama 6 sekme açıkken ve 3 eklenti ile.

Ben limitlendirmiyorum 1GB tüketiyor ama 5 sekme açık ve hızlı.

Kasma yok.

Opernın normal versiyonuda var istersen onu dene.

Minimum 2,8 GB kullanıyor Opera GX de gözüme çok geliyor şöyle sade bir tarayıcı olsa az da RAM yese geçerim.

Edge 29 işlemi için kaynak tüketimi normal. Daha detaylı anlamamız için tarayıcı seçiliyken Shift+ESC ile tarayıcı Görev Yöneticisi'nin tamamı olacak şekilde ekran görüntüsü alın. Fazla kaynak tüketen bir uzantı varsa alternatifini önerelim. Veya berbat optimize edilmiş bir sitedeyseniz bunun farkına varın ve o siteye bir daha girmeyin.

Ayrıca önerdiğim ayarları uygulamanızı öneririm. Özellikle Edge'in yeni sekme sayfası yüksek kaynak tüketiyor. Onun yerine Mue kullanmanızı öneririm.

Mue 25.000 MB civarı tüketiyor. Edge 150.000 MB civarı. Haberleri gizleseniz de MSN sayfası kaynak tüketmeye devam ediyor. Mue kullanmayacaksanız yeni sekme sayfasının önceden yüklenmesini kapatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…