Kullanıcının 2.5 GB RAM ve 8 Tab Açık Olan Edge'in 1 GB RAM yemesi normal mi?

01Asmodeus

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, 16 GB DDR5 RAM var. YouTube açık olmamak üzere Microsoft Edge 8 Tab açıkken 1 GB RAM yiyor. Herhangi bir görsel Tab açık değil çoğu yazı. Kullanıcılar kısmına geldiğimde de şu an 2.3 GB RAM yiyor. Bu değerler normal midir öğrenmek isterim.

Arkadaşlar merhaba, 16 GB DDR5 RAM var. YouTube açık olmamak üzere Microsoft Edge 8 Tab açıkken 1 GB RAM yiyor. Herhangi bir görsel Tab açık değil çoğu yazı. Kullanıcılar kısmına geldiğimde de şu an 2.3 GB RAM yiyor. Bu değerler normal midir öğrenmek isterim.

Hocam Edge kullanmayın. Spyware'dan başka bir şey değil.

Brave nedense bana aşırı sıkıcı bir geek tarayıcısıymış gibi geliyor. Belki öyle değildir ama önyargım bu şekilde ve direkt beni itiyor. Chrome olabilir klasik yılların tarayıcısı.

Hocam Edge kullanmayın. Spyware'dan başka bir şey değil.
Dostum GX kullanıyordum dediler ki bilgileri çalıyor vs. Chrome kullanacaktım inanılmaz kaynak yiyebiliyor diye duydum. Windows'un kendi bildiğidir diyerek edge'de son buldu arayışım

@26318 Hocam siz bu işin ehlisiniz. Sizce MUE Kullanmalı mıyım ?

Son düzenleme:
Brave nedense bana aşırı sıkıcı bir geek tarayıcısıymış gibi geliyor. Belki öyle değildir ama ön yargım bu şekilde ve direkt beni itiyor. Chrome olabilir klasik yılların tarayıcısı.

Dostum gx kullanıyordum dediler ki bilgileri çalıyor vs. Chrome kullanacaktım inanılmaz kaynak yiyebiliyor diye duydum. Windows'un kendi bildiğidir diyerek Edge'de son buldu arayışım.

@26318 hocam siz bu işin ehlisiniz. Sizce mue kullanmalı mıyım?

Hocam Firefox, Brave, Chromium öneririm. Tabii eğer bilgilerinizin Rus spywarelar tarafından çalınması umrunuzdaysa.

Mue kullanın. Edge yeni sekme sayfasında haberleri kapatsanız da MSN çalışıyor. Bağlantıda da önermiştim.

Mue kullanın. Edge yeni sekme sayfasında haberleri kapatsanız da MSN çalışıyor. Bağlantıda da önermiştim.
Mue ram veya kaynak kullanimini arttirir mi ? Veya bloat var mı. Yukarida Edge'nin bilgileri çaldığı da doğru mudur ?

Not: Zaten sizin o rehberinizi gördükten sonra gx den edge'e gectim 🙃 @26318

Ben de Brave ile 8 tab açtım. YouTube shorts ve Instagram keşfet açılıydı. Toplam 1 GB Ram tüketiyor. Tüm işletim sistemi de Brave ile toplam 2.2 GB tüketiyordu.

Şu bilgi çalma olayı çok saçma ve hatalı bir kelime. Gizlilik arıyorsanız Brave ve Librewolf. Üstüne Twitter, Google, YouTube, Instagram gibi sitelerde gezmemeniz gerekiyor. Bu siteler tarayıcıların engelleyemeceği şekilde verinizi çekiyor. Tarayıcıların sunduğu ayarlarda bir yere kadar aldıkları veriyi engelliyor.

Yani büyük firmalar size ücretsiz hizmeti veri karşılığı sunuyor. Para yetmeyince abonelik sistemleri çıkarıyor. Edge, Chrome, Opera, Firefox(evet varsayılan arama motorunu para için Google yapan Firefox) da bilinçli veya dolaylı yoldan verinizi bu firmalara satıyor. Bu firmalar o veriyi kendi hizmetleri için işliyor. Ayrıca anonim olarak kulanım verilerini satıyor.

Aşırı gizli kalmak için ilk paragrafta yazdığım şeylere ek olarak internete de girmemeniz gerekiyor. Gizlilik güzel bir şey ama internet ağında bunu sağlamak bireysel kullanıcının yapabileceği bir şey değil.

Forumda detayına girmeden bu kötü, şu böyle yorumu yapanları umursamayın. Ben haklıyım demiyorum ama cidden bazen gereksiz, hatalı ve eksik bilgi ağızdan ağıza dolaşıyor. Bunları görünce sinirlenmekte haklı olduğumu düşünüyorum.

Bloatware ne alaka anlamadım ama Edge yeni sekme sayfasındaki MSN kurtulmak için Mue gerekli ve kaynak tüketimini düşürüyor. Rakipleri sadece ağlamak dışında bir şey yapmadığından işletim sisteminde Windows, tarayıcıda Chrome ve Edge mecbur kalıyoruz. Burada büyük şirket, veri satıyor diye de cadı avlar gibi ayıplamanın saçma olduğunu belirteyim.

Edge'i uBlock Origin + H264ify + mue ile kullanın derim. @26318 hocamın rehberindeki ayarları da yaparsanız kaymak ve optimize bir tarayıcı deneyiminiz olur.
Halihazirda o rehberi uyguladim. Ublock eklentim var. Fundemental Concepts of Law dersim var bittikten sonra Mue'ye de bir goz atacağım. Tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim 🙃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı