Çözüldü EDL mod ile nasıl yazılım atılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Kısaca anlatayım. Telefon Hindistan'dan gelen Redmi Note 9 Pro (curtana), Bootloader kilidi açık ve üzerine IMEI atılmış. Telefona IMEI atıldığı için haliyle ayarlar üzerinden güncelleme yapılmıyor. Bende maalesef deneyimsiz olduğum için son sürüm recovery ROM'u telefonun kendi hafızasına indirip TWRP üzerinden kurmaya çalıştım. Yükleme sonunda hata verdi ve TWRP'ye geri attı. Telefona reboot atmaya çalıştığımda açılmadı. Kapatıp tekrar açmaya çalıştım fakat güç düğmesine bastığımda 1 saniyeliğine mi logosu geliyor ve geri kapanıyor. Tüm tuş kombinasyonlarını denedim fakat recovery moduna asla girmiyor, sadece logo gelip gidiyor...

Şu an aynı şeyleri bende yaşadım ve mi ekranı gelip gidiyor?
Nasıl düzeldi anlatabilir misin?

Şu an aynı şeyleri bende yaşadım ve mi ekranı gelip gidiyor?
Nasıl düzeldi anlatabilir misin?

Telefoncuya vermiştim o yaptı. Anladığım kadarı ile telefonun arka kapağını söktü ve oradan bir şekilde halletti. Eğer amatörseniz yapabileceğiniz bir şey değil diye düşünüyorum. Eğer arka kapağı sökebiliyorsanız geri kalan işlemlerde ne yapılacağını maalesef bilmiyorum.

cihazda test point denilen anakart üzerinden belirli 2 noktayı bir cımbız vasıtasıyla kısa devre yaptırarak edl modda sokulur eğer telefonunuzda bildirim ışığı yanıp söner ve bilgisyar qualcomm 9008 olarak tanımlar

Bootloader kilidiniz açık ise %99 ondan oluyor çünk benim telefonumda normalde adb komutu ile girilimiyor ( genellikle miui 8 ve üstü telefonalrda girmez) ama ben fastboot oem edl yazınca giriyor cihaz ve magisk üzerindende girebiliyorum

ma galiba tamir edemiyec
Pazartesi size tekrar yazayım. Şu an telefon tamircide ve yapmaya çalışıyorlar. Eğer yapamazlar ise (yapamayacaklarını düşünüyorum) sizin yardımınız ile yapmaya çalışacağım çok teşekkür ederim.

Telefon tamir edildi arkadaşlar yardım edenlere teşekkürler.
HOCAM NASIL TAMİR EDİLDİ

Vre yaptırarak e

Cihazda test point denilen anakart üzerinden belirli 2 noktayı bir cımbız vasıtasıyla kısa devre yaptırarak EDL modda sokulur eğer telefonunuzda bildirim ışığı yanıp söner ve bilgisyar Qualcomm 9008 olarak tanımlar.

Bootloader kilidiniz açık ise %99 ondan oluyor çünk benim telefonumda normalde ADB komutu ile girilimiyor ( genellikle MIUI 8 ve üstü telefonalrda girmez) ama ben Fastboot OEM EDL yazınca giriyor cihaz ve Magisk üzerindende girebiliyorum.

Hocam modem dosyam sıkıntılı nasıl halledebilirim Fastboot ile modem kullanmayı çalılşıtım fakat Wi-Fi göryüyor SIM ı taktığımda algılıyor fakat servis yok diyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı