Edu.tr nasıl alınıyor?

Makaleler
49
Merhaba,

edu.tr nasıl alınıyor bilmiyorum. Üniversitede oradaki öğretim üyelerine veriliyor benim bildiğim. Peki bu "edu.tr" nasıl bir hesap veriyorlar? Google hesabıma falan mı veriliyor, yoksa kendileri mi veriyor?

Google Bard'a sorduğum zaman; ad, soyad, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi lazım diyor.

Aldım diyelim varsayım olarak. Yine Google hesabı gibi bir şey mi veriyorlar? Oluyorsa; Google hesabımla uzantı aldığım zaman benim Google hesabımdaki içeriklere bakabiliyorlar mı? Sistem nasıl işliyor?

Merhaba,

edu.tr nasıl alınıyor bilmiyorum. Üniversitede oradaki öğretim üyelerine veriliyor benim bildiğim. Peki bu "edu.tr" nasıl bir hesap veriyorlar? Google hesabıma falan mı veriliyor, yoksa kendileri mi veriyor?

Google Bard'a sorduğum zaman; ad, soyad, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi lazım diyor.

Aldım diyelim varsayım olarak. Yine Google hesabı gibi bir şey mi veriyorlar? Oluyorsa; Google hesabımla uzantı aldığım zaman benim Google hesabımdaki içeriklere bakabiliyorlar mı? Sistem nasıl işliyor?
Üniversitedeki öğrencilere, öğretim görevlilerine ve diğer yetkili çalışanların kurum içi mesajlaşması için kuruluyor bu hesaplar dostum. Üniversitenin kendisi okul numarana göre veriyor mesela. Outlook hesabı olarak kullanabiliyorsun.

Merhaba,

Genellikle OBS sistemi üzerinden veriyorlar. Kendin edu.tr'li hesap oluşturamazsın.

Kendi gmail'in edu.tr olmuyor. Yeni bir gmail veriyorlar sana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı