Ege Eczacılıktan Mühendisliğe YKS puanıyla geçilebilir mi?

Chell451

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşım bir anlık gazla eczacılık yazmış ama şimdi pişman olmuş. Endüstriyel tasarım istiyormuş galiba. YKS puanıyla bu sene mühendisliğe geçiş yapabilir mi? Ya da hazırlık okuyup yatay geçiş mi yapması daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yks puanını kullanıp ilk seneden geçiş yapabilir diye biliyorum. Hazırlıkta geçiliyor mu emin değilim.

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Mevcut üniversitene kayıt olduğun yıl aldığın merkezi yerleştirme puanlarınla yatay geçiş yapabilirsin. Kayıt olduğun yıldaki merkezi yerleştirme puanın, geçmek istediğin bölümün aynı yıldaki puanına eşit veya ondan yüksek ise o bölüme yatay geçiş yapabilirsin.

Üniversitenin kendi sitesinden bakmak daha doğru olur

Yks puanını kullanıp ilk seneden geçiş yapabilir diye biliyorum. Hazırlıkta geçiliyor mu emin değilim.

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Mevcut üniversitene kayıt olduğun yıl aldığın merkezi yerleştirme puanlarınla yatay geçiş yapabilirsin. Kayıt olduğun yıldaki merkezi yerleştirme puanın, geçmek istediğin bölümün aynı yıldaki puanına eşit veya ondan yüksek ise o bölüme yatay geçiş yapabilirsin.

Üniversitenin kendi sitesinden bakmak daha doğru olur
Anladım çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı