Ege Üniversitesi vs ODTÜ KKTC

mikeshinoda96

Megapat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Bu günlerde bu kafamı kurcalıyor. Ege yazmayı düşünüyordum ama ODTÜ KKTC'yi soktu aklıma arkadaş. Girersem ilk 35000'e yurt bursu imkanı da var. Ama eğitim kalitesi ve öğrenci profili düşündürüyor ODTÜ KKTC'nin. Bilgisi olan varsa yazabilir mi ? Hangisini seçmeliyim.

Kardeş ege üniversitesi kesinlikle tavsiye ederim.Bahsettiğin okul çok eksik bir okul sakın kanma.Ege üniversite izmirde adının hakkını veren üniversitedir.İzmire gelirsan yardımcı oluruz sana.Bende ege üniversitesi makine okuyorum.Senin bölüm ne?

Ev konusunda hiç sıkıntı çekmezsin.İzmir mükemmel bir yer.İngilizce olmaması sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.Zaten öğrenim hayatında onu halledebilirsin.Ben ve arkadaşlarım hiç sıkıntısını görmedik.Ayrıca mezun olan arkadaşlarım güzel yerlerde iş buldular.Ayrıca DEVLET üniversitesi olması avantaj.Diğer okulu kafadan silmeni öneririm.Zaten güzel şeyler hiç duymadım.Aldığın şu güzel puanı güzel kullan.Umarım izmiri seçersin pişman olmayacağına emin olabilirsin.Zaten sana yardımcı oluruz egede.

Ingilizcem teorik olarak fena değil ama pratiğim 0 denebilir o yüzden İngilizce eğitim olması çok işime yarardı ama sanırım orayı tercih edecem.

En doğru kararı yapacaksın kardeşim.Zaten tam bir öğrenci şehri.Zorluk yaşamazsın.Herkes sana yardımcı olur orada.Emin ol herkesin isteyip puanı tutmadığı için gidemediği bir üniversiteye puanın tutuyor.Yani EGE üniversitesi.Abin olarak şiddetle tavsiye ederim.Yine takılırsan istediğini sorabilirsin.

Bölümün ingilizce olması daha iyi olabilir aslında. Çünkü yurtdışına çıkma gibi bir imkanın olursa İngilizce açısından bir sıkıntın olmaz. Üniversitede İngilizce eğitim olmasa da teorik olarak İngilizcem iyi desen de pratikte takılabilirsin özellikle yurtdışına gidersen. Ama yüksek lisans filan yaparken de bu imkanı bulabilirsin. Veya yurtdışına da çıksan er ya da geç İngilizce'ni pratikte geliştirebilirsin. Söz ettiğin İngilizce eğitim veren üniversite eğitimde eksik gibi biraz. Her ne kadar da İngilizce eğitim vermesi seni kendi tarafına çekse de önemli olan verdiği eğitimin dili değil verdiği bilgilerdir. O açıdan da Ege çok daha iyi. Ve @hasantepken 'in de dediği gibi çok tanınmış bir üniversite gerçekten. O yüzden Ege'yi tercih edebilirsin. Yani İngilizce'yi sıkıntı etme derim. Çünkü geliştirmen için çok fazla imkanın olacak ileride.

ODTU'den mezun olursan bir adım öndesin çünkü diploması her yerde geçiyor( Avrupa vb), ayrıca dünyanın en iyi 100 üniversitesinden biri. İnternetten baktım ama araştır bir yinede.

Escape kardeşim konuyu bilmeden yazmamanı öneririm.İnternetten araştırıp boş boş yazıyorsunuz.Bahsettiğin okul ünü duyulmamış bir okuldur.Ege üniversitesi ünü olan bir okuldur.Başlıkta hangi okullların kıyaslaması yapıldığını dikkatle bakıp yazmanızı öneririm.Ayrıca okul sıralamasında ege üniversitedi bahsettiğiniz okulun üstünde yer almıştır.Şu genç arkadaşlarımızın aklını bilip bilmeden karıştırmayın.

Bende egemi odtu kkk mi kararsiz kaldim ama odtu kkkyi seçicem çunku odtu diplomasi aliyorsunuz ve full ingilizcesi olan bir okul ayrica iyi yorumlar alinmiyo çunku basarisiz olup kaçiyolar mezun sayisi çok az ve ankaradaki torenle mezun oluyorsunuz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı